Redactia.ro
Home » Știri » Ion Dichiseanu a murit. Actorul avea 87 de ani

Ion Dichiseanu a murit. Actorul avea 87 de ani

GALERIE FOTO (4) Ion Dichiseanu a murit. (1)

Ion Dichiseanu a murit. Doliu în lumea artiștilor! Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. Acesta era internat de mai multe luni la Spitalul Floreasca, având grave numeroase probleme de sănătate.

Ion Dichiseanu a murit. Actorul avea 87 de ani

Ion Dichiseanu a murit. Celebrul actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață, joi, în jurul orei 15.00, la vârsta de 87 de ani. Acesta a ajuns la spital după o infecție cu o bacterie care i-a provocat pneumonie bilaterală. La începutul lunii februarie, Ioana Dichiseanu, fiica actorului, a publicat un mesaj pe rețelele de socializare în care anunța că Ion Dichiseanu se confruntă cu probleme de sănătate cauzate de o investigație făcută greșit la o clinică privată. Aceasta  a publicat numeroase mesaje legate de starea sa de sănătate. La sfârșitul lunii aprilie, Ioana era convinsă că tatăl ei se va întoarce în viață și se va bucura de viață alături de familia lui.

Reprezentanții  și colegii Teatrului Național „I. L. Caragiale” București a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în memoria celebrului actor.”Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. La Teatrul Național a fost prezent în distribuția spectacolului „Căruța cu paiațe” (regia Mihai Berechet), care s-a jucat între 1978 și 1990! Ne va rămâne în amintire ca un mare profesionist al scenei și un coleg minunat. Drum bun, Pierre Vaillant! Dumnezeu să-l odihnească! Colegii din TNB

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud, absolvind Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Facultatea de Teatru, în 1959. Actorul a interpretat numeroase roluri pe scena Teatrului Nottara, a avut apariții în teatru Tv și radiofonic. În 1979 a fost distins cu premiul Asociației Cineaștilor din România pentru rolul din lungmetrajul  „Clipa”, în regia lui Gheorghe Vitanidis, iar în 2002 a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, „pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care a dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani

Celebrul actor este cunoscut publicului din țară pentru roluri din filme precum „Tunelul” (regia Francisc Munteanu, 1979), „Bătălie pentru Roma” (regia Robert Siodmak, 1968), „Trandafirul galben” (regia Doru Năstase, 1981), dar mai ales pentru personajul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil „Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureşan în 1976. De asemenea, filmografia sa conține titluri precum  „Titanc Vals” (regia Paul Călinescu, 1965), „Revanşa” (regia Sergiu Nicolaescu, 1978), „Pentru patrie” (regia Sergiu Nicolaescu, 1978) şi „Pistruiatul” (regia Francisc Munteanu, 1986).

La sfârşitul anilor ’80, Dichiseanu a colaborat şi cu Ion Popescu-Gopo pentru lungmetrajul „Maria şi Mirabela în Tranzistoria”. Ion Dichiseanu a filmat cu regizorul Radu Jude, având o scurtă apariție în „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, film premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: