Redactia.ro
Home » Știri » Ion Iliescu a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române. Cine l-a înlocuit

Ion Iliescu a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române. Cine l-a înlocuit

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a demisionat de la conducerea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Drept urmare, poziția a fost ocupată interimar de Alexandru Mironov, membru al Colegiului Naţional al instituţiei.

Ion Iliescu a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române. Cine l-a înlocuit

Senatoarea PNL, Alina Gorghiu a fost cea care a făcut anunțul cu privire la demisia lui Ion Iliescu. Liberala este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege care vizează desfiinţarea Institutului. În urma demisiei în cauză a fostului șef al statului Alina Gorghiu cataloghează acest demers ca fiind unul ”tardiv şi cinic faţă de cei care aşteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989”, potrivit News.ro.

Alina Gorghiu, Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel şi Cupşa Ioan sunt inițiatorii proiectului de lege care prevede desființarea institului. Alina Gorghiu mai spune că de-a lungul timpului institutul i-a adus bani lui Ion Iliescu și prin intermediul acestuia a încercat să împiedice ancheta în Dosarul Revoluției.

„Surprize, surprize cu Ion Iliescu! Nu vine, pleacă! Şi-a dat demisia de la Institutul Revoluţiei Române. O reacţie la propunerea legislativă pentru desfiinţarea acestui institut, pe care am iniţiat-o împreună cu Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel şi Cupşa Ioan. Un gest tardiv şi cinic faţă de cei care aşteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989. Dar care demonstrează fără echivoc de ce Iliescu şi-a dorit IRRD. Ca să ascundă vinovaţii şi vinovăţiile pentru victimele de atunci. Dezagreabilă dezinvoltura cu care acest personaj pleacă dintr-o funcţie care i-a adus mulţi bani într-un interval lung de timp, fără a face mai nimic în afară de a populariza propriile lor interpetări asupra Revoluţiei Române din 1989, astfel încât să împiedice ancheta în Dosarul Revoluţiei”. Dacă adăugăm şi neregulile financiare constatate prin Rapoartele Curţii de Conturi este mai mult decât suficient pentru a înţelege că desfiinţarea IRRD este obligatorie. De aceea, am încredere că iniţiativa legislativă pentru desfiinţarea IRRD va merge pe repede înainte. Datorăm asta eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989”, a scris Alina Gorghiu sâmbătă seară, pe Facebook.

Când și de ce a fost înființat Institutul Revoluţiei Române

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a fost înfiinţat prin Legea 556/2004. Scopul acestuia s-a stabilit acela de a cerceta istoria revoluţiei române din 1989. Toți cei care fac parte din acest institut sunt membri pe viață iar fondul pentru salarii este unul nu doar foarte mare ci asigurat și din bugetul de stat. 25 de membri are Institutul: Petrică Balint, Sergiu Chiriacescu, Emilian Vasile Cutean, Iosif Dan, Emil Dumitrescu, Lorin Fortuna, Cazimir Ionescu, Claudiu Iordache, Eugenia Iorga, Mihai Ispas, Dumitru Mazilu, Alexandru Mironov, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Pastor, Romeo Raicu, Petre Roman, Adrian Sanda, Ioan Savu, Răzvan Theodorescu, Dan Toader, Doru Țigău, Viorel Vișan, Valentin Voicilă, Emil Vlădesan, Gelu Voican Voiculescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: