Redactia.ro
Home » Sport » Ion Țiriac a vrut să ofere 100 de milioane de euro pentru un brand cunoscut!

Ion Țiriac a vrut să ofere 100 de milioane de euro pentru un brand cunoscut!

Ion Țiriac, Ion Țiriac avere, Ion Țiriac magazine

Ion Țiriac a fost interesat să cumpere 9 magazine care aparțin unui brand cunoscut, dar a decis să se retragă în ultimul moment. Omul de afaceri era pregătit să plătească 100 de milioane de euro.

Fostul jucător de tenis a făcut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru a achiziționa 9 magazine din România deținute de germanii de la Metro. Potrivit profit.ro, grupul Țiriac a decis să se retragă din cursa pentru achiziționarea magazinelor. Președintele Federației Române de Tenis este cel care a adus în România rețeaua Metro Cash & Carry. În 2015 a decis însă să se retragă.

Ce avere are Ion Țiriac

Fostul jucător de tenis este unul dintre cei mai bogați români. În vârstă de 81 de ani, Ion Țiriac are afaceri în mai multe domenii, iar la finalul anului 2020, averea sa era estimată la aproape 2 miliarde de euro.
Grupul controlat de Țiriac are afaceri în domeniul asigurărilor, în domeniul bancar, în imobiliare dar și comerț cu mașini. De asemenea, omul de afaceri are și unul dintre cele mai importante turnee de tenis din lume, cel de la Madrid. Fostul jucător de tenis nu s-a ferit niciodată să povestească cum a avut succes în lumea afacerilor.

„M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificați cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu șase lei şi așa mai departe”, a povestit Ion Ţiriac.

Ion Țiriac a jucat și hochei și a participat cu naţionala României la Jocurile Olimpice de iarnă. Apoi a renunțat și s-a dedicat sportului care l-a făcut celebru.

„Tenis jucau numai oamenii cu bani și pe vremea aia. Eu veneam dimineața la 6:00, când jucau boierii mari, ca să le strâng mingile şi îmi dădeau 25 de bani. Dacă stăteam două ore erau 50 de bani. 50 de bani azi, 50 de bani mâine, poimâine aveam 3 lei. Într-o sâmbătă sau duminică unuia dintre acesti burtoși nu i-a venit partenerul şi cum eram mai tinerel m-a întrebat dacă nu pot să îi arunc mingile înapoi. Cum dădea, cum îi dădeam înapoi. Era 5 mai 1955, cu 4 zile înainte să împlinesc 15 ani. A fost primul meu contact cu racheta de tenis și cu tenisul”, își amintea Țiriac în urmă cu câțiva ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: