Redactia.ro
Home » Sport » Ion Țiriac ajută oamenii nevoiași! Pe ce a dat 400.000 de euro

Ion Țiriac ajută oamenii nevoiași! Pe ce a dat 400.000 de euro

Ion Țiriac domatie, avere Țiriac

Înainte de Crăciun, Ion Țiriac a făcut un gest impresionant. Omul de afaceri a dat 400.000 de euro pentru oamenii sărmani. Nu este pentru prima dată când fostul jucător de tenis se implică în asemenea acțiuni.

Ion Țiriac a decis să cheltuiască o sumă impresionantă înaintea sărbătorilor de iarnă pentru oamenii sărmani. Astfel al treilea cel mai bogat român a alocat 400.000 de mii de euro pentru a se cumpăra alimente oamenilor nevoiași. Nu este pentru prima dată când milionarul se implică în astfel de acțiuni.

”S-au cumpărat alimente de peste 400.000 de euro. Mâncare caldă, precum sarmale, cozonaci, dar şi carne şi alte alimente. Fiecare pachet a avut o valoare de 100 de euro. Aproximativ 4000 de persoane au beneficiat de ajutor, mulți dintre ei vârstnici, proveniți din diferite sate din Moldova, care nu ar fi avut ce să pună pe masă. Ion Țiriac a făcut același gest și de Paște”, a spus un apropiat al lui Ion Ţiriac pentru playsport.ro

Totalul donațiilor făcute de Ion Țiriac în 2020 ajunge la 10 milioane de euro.

Țiriac, al treilea cel mai bogat român

Mulți ani, fostul jucător de tenis a fost cel mai bogat român. În 2020, Țiriac a fost pe locul trei în topul celor mai prosperi oameni de afaceri. Potrivit celor de la Forbes România, pe primul loc în clasamentul celor mai bogați români este Daniel Dines, la fel ca și anul trecut. Acesta are o afacere în domeniul IT, pornită împreună Marius Tîrcă în 2005. UiPath, a ajuns la 7,7 miliarde de lei, asta însemnând aproximativ 1,58 miliarde de euro. Locul secund este ocupat de sponsorii Simonei Halep, Dragoș şi Adrian Pavăl. Aceștia dețin compania Dedeman. Averea fraților Pavăl se ridică la peste 1,54 miliarde de euro. Ion Țiriac a ajuns astfel pe poziția a treia. Averea sa este estimată la aproximativ 1,23 miliarde de euro, adică 6 miliarde de lei.

„Să încerci în fiecare zi să fii mai bun decât ieri. Să nu te uiți împrejur, ci să le faci pe ale tale atât cât poți. Să fii mulțumit cu tine însuți când te uiți în oglindă. Pe mine m-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificați cu anii ’50, cum făceai să iei un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerțuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în țară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu șase lei și așa mai departe”, a declarat Ion Țiriac, într-un interviu, în urmă cu câteva luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: