Redactia.ro
Home » Știri » Ionuț Doldurea, proprietarul stației GPL care a explodat, rupe tăcerea: „Noi nu am încuviințat așa ceva!”

Ionuț Doldurea, proprietarul stației GPL care a explodat, rupe tăcerea: „Noi nu am încuviințat așa ceva!”

Detalii șocante!  Ce a recunoscut abia acum Ionuț Doldurea, patronul stației GPL care a explodat în Crevedia

Ionuț Doldurea, proprietarul stației GPL care a explodat, rupe tăcerea! Iată declarațiile!

Ionuț Doldurea, proprietarul stației GPL care a explodat, rupe tăcerea

Ionuț Doldurea a discutat despre posibilele cauze ale tragediei de la Crevedia, eveniment în urma căruia multiple persoane au suferit răni grave: „Nu s-a ivit din cauza unei țigări!”

Persoanele care au fost martore la incidentul tragic de la Crevedia au afirmat în timpul audierilor că incendiul nu ar fi avut la bază o țigară aprinsă.

Același punct de vedere este împărtășit și de către Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal și unul dintre co-proprietarii stației GPL. În schimb, celălalt proprietar a ales să se abțină de la formularea unor declarații.

„Nu pot să comentez. Am dat o declarație de presă. Nu pot să comentez momentan nimic. Îmi pare rău”, a declarat Cosmin Stângă.

Pe de altă parte, Ionuț Doldurea susține că nu se știe încă, în acest moment, de la ce a pornit incendiul. Dar în niciun caz de la o țigară aprinsă. 

Reporter: V-ați dumirit ce s-ar fi putut întâmpla acolo? 

Ionuț Doldurea: Nu ne e clar. Dar în niciun caz nu a fost vorba de o țigară, cum am auzit. Acolo nu era punct de lucru, nu se comercializa GPL către populație. Se închisese punctul de lucru cu vreo trei ani înainte. Acolo era o parcare și o clădire unde șoferii își făceau pauzele și dormeau și aveau bucătărie și baie. 

Reporter: Și manevrele acelea de transfer dintr-o cisternă în alta erau operațiuni normale sau a fost una accidentală? 

Ionuț Doldurea: Nu știu de așa ceva. Noi nu am încuviințat așa ceva. 

Reporter: Și practic după închiderea punctului de lucru, acolo nu se mai făceau operațiuni cu GPL, doar erau parcate cisternele? 

Ionuț Doldurea: Da. Erau parcate cisternele. Din păcate, s-a întâmplat într-o sâmbătă, când era mai puțin de muncă și erau mai multe cisterne acolo, parcate. Dacă ar fi fost în timpul săptămânii, nu erau. Așa a vrut Dumnezeu! Sper să ne ierte! 

Reporter: Acele cisterne erau în proprietatea firmei dumneavoastră sau erau doar niște chiriași? 

Ionuț Doldurea: Nu! Erau ale noastre. Cu ele făceam distribuție către punctele noastre de lucru și către alți clienți

Reporter: Și știați despre această operațiune de transvazare dinainte? 

Ionuț Doldurea: Nu. Nu. 

Reporter: Deci nu ați fost avertizat sau anunțat sau să dați, să vi se ceară undă verde? 

Ionuț Doldurea: Nu. În mod normal, cisterna încărca și descărca la clienți, nu făcea manevre de mutare a mărfii dintr-o parte în alta”, potrivit stirileprotv.ro, relatează Anatena3 CNN. 

Prima reacție publică a patronilor stației GPL care a explodat în Crevedia

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, proprietarii stației GPL din Crevedia, au ieșit în fața opiniei publice pentru prima dată după tragicul incident care a avut loc sâmbătă seara la stația lor. Într-un comunicat emis sub numele societății FLAGAS SRL, cei doi patroni și-au exprimat profunda lor îngrijorare față de victimele accidentului și au promis sprijin pentru cei afectați de această nenorocire.

Comunicatul transmis de reprezentanții FLAGAS SRL a subliniat angajamentul lor de a acorda sprijin atât pentru persoanele aflate în suferință, cât și pentru autorități. Cu convingerea că acțiunile concrete pot aduce alinare, patronii au menționat că vor lucra rapid și eficient pentru a oferi ajutor acolo unde este nevoie.

Cei doi proprietari au subliniat că înțlegerea suferinței prin care trec familiile afectate de tragedie este profundă și au exprimat speranța că eforturile lor vor putea contribui măcar parțial la alinarea acestor suferințe.

Într-un gest de respect față de familiile și persoanele afectate, patronii au anunțat că vor evita comunicările frecvente și vor ține informațiile la un nivel minim, având în vedere și procedurile penale deja inițiate. Chiar dacă sunt conștienți că opinia publică dorește să fie informată, aceștia consideră că o conduită mai rezervată este necesară în acest context.

„Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății FLAGAS SRL ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident. 

La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori ai acesteia, căutăm sa identificăm cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților și care să completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare. 

Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina. 

În contextul dat și din respectul datorat îndeosebi celor direct afectați de această nenorocire, comunicările noastre vor fi rare și reținute, inclusiv procedurile penale deja inițiate impunându-ne, chiar dacă astăzi nu la nivel formal, o astfel de conduită”, este comunicatul patronilor FLAGAS.SRL, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă. 

Bilanțul tragediei: Răniți, victime și eforturile de intervenție

Primul impact al incidentului s-a resimțit prin opt persoane rănite grav, din care patru au fost intubate și una a decedat. Însă tragedia s-a extins odată cu o nouă explozie puternică care a avut ca rezultat rănirea a 26 de pompieri și a unor civili nevinovați. Totalul răniților ajunge la 58, dintre care 43 sunt cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.

Intervenția forțelor de intervenție a fost deosebit de dificilă, deoarece riscul unei noi explozii a planat mereu în aer. Planul Roșu de Intervenție a fost activat, iar populația a fost evacuată într-un perimetru de siguranță de peste 800 de metri. Zona a fost complet izolată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat temporar.

Mobilizarea autorităților și ajutor internațional

În fața acestei tragedii de proporții, autoritățile din România s-au mobilizat rapid. Celula de criză de la Ministerul Afacerilor Interne și cea de la Ministerul Sănătății au coordonat eforturile pentru gestionarea situației. Mai mult, spitale din București și din țară au fost pregătite pentru primirea răniților.

Ajutorul nu a venit doar din interiorul țării, ci și din străinătate. Mecanismul European de Protecție Civilă a fost activat, iar mai mulți răniți au fost transportați la spitale din alte țări pentru a primi tratament.

După ore tensionate și pline de incertitudine, incendiul a fost localizat și pericolul extinderii flăcărilor a fost eliminat. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat, aducând un sentiment de ușurare în mijlocul crizei.

Cu toate acestea, eforturile de lichidare a incendiului continuă și duminică dimineață. Circulația pe DN 1A în zona Crevedia rămâne închisă pentru a permite intervenția fără obstacole a forțelor de intervenție.

Cauza probabilă a tragediei

Surse din cadrul televiziunii Digi24 au relatat că la stația din Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10 000 de litri. Se pare că tragedia ar fi fost declanșată de încercarea nesăbuită a doi cetățeni de a transfera gaz dintr-o cisternă în alta, relatează dw.com.

Astfel, tragedia de la stația GPL din Crevedia a șocat întreaga țară și a atras atenția asupra importanței securității în astfel de medii periculoase. Prima reacție publică a patronilor stației a adus în prim-plan atât solidaritatea comunității, cât și nevoia de sprijin pentru cei afectați. Pe fondul durerii și încercării, România a arătat că poate răspunde unită în fața unei situații critice.

Sursa foto: Antena3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: