Redactia.ro
Home » Știri » ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a ajuns de urgență la spital. Cu ce probleme de sănătate se confruntă

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a ajuns de urgență la spital. Cu ce probleme de sănătate se confruntă

ÎPS Calinic a ajuns de urgență la spital.

Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost transportat de urgență la spital în cursul zilei de luni, 15 ianuarie 2024, după ce s-a confruntat cu probleme cardiace grave. Situația a impus intervenția elicopterului SMURD pentru a-l transporta la unitatea medicală într-un timp cât mai scurt.

ÎPS Calinic are probleme grave de sănătate

În dimineața zilei de luni, Înaltpreasfințitul Calinic a resimțit starea de rău, determinând necesitatea unui transfer rapid la Spitalul Județean din Suceava, conform informațiilor furnizate de Antena 3 CNN. Analizele medicale au relevat o tulburare de ritm cardiac, însă Arhiepiscopul a fost stabilizat prompt de către medicii din Suceava.

Ulterior, după o investigație amănunțită, s-a constatat că ÎPS Calinic a suferit o a doua tulburare de ritm cardiac. În lumina acestei situații, Arhiepiscopul a solicitat transferul la un spital din Iași, unde un medic specialist cunoaște întregul său istoric medical. Elicopterul SMURD a fost mobilizat pentru a-l prelua de la UPU Suceava și a-l transporta în vederea intervenției cardiologice la Centrul de Cardiologie din Iași.

Ce au transmis medicii în privința stării de sănătate a Înaltpreasfințitului

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef al UPU-SMURD Iași, a confirmat transferul, declarând: „Elicopterul SMURD a preluat de la UPU Suceava un pacient de 66 de ani, conștient, pe care îl transferă la centrul de cardiologie Iași în vederea stimulării cardiace prin metode intervenționale”.

Până în prezent, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților nu a furnizat informații oficiale privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Calinic. Situația este monitorizată cu atenție, iar comunitatea își exprimă speranța pentru o recuperare rapidă și completă a Arhiepiscopului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: