Redactia.ro
Home » Știri » Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, clarificare față de contribuțiile bănești. Ce i-a rugat ÎPS Calinic pe preoți

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, clarificare față de contribuțiile bănești. Ce i-a rugat ÎPS Calinic pe preoți

Inaltpreasfintitul Calinic

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis, miercuri, printr-un comunicat, faptul că ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a rugat preoții ”să ceară cu decență contribuțiile bănești” și nu să le refuze, conform informațiilor inițiale. Mai exact, presa locală a scris anul trecut că arhiepiscopul ar fi trimis o circulară prin care interzicea slujitorul Domnului impunerea taxelor pentru credincioși,  pentru serviciie religioase.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, clarificare față de contribuțiile bănești. Ce i-a rugat ÎPS Calinic pe preoți

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis, miercuri o clarificare, cu privire la contribuțiile bănești. După ce anul trecut, presa locală a scris că ÎPS Calinic a interzis preoților să mai ceară taxe credincioșilor pentru serviciile religioase, acum Arhiespicopia anunță că, de fapt, ÎPS Calinic a cerut preoților ”să ceară cu decență contribuțiile bănești”, informează Libertatea.

„Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhieposcop al Sucevei și Rădăuților, în circulara din 14 august 2020, nu a interzis, ci a rugat preoții, ca prin consiliul parohial să ceară cu decență contribuțiile bănești. Totodată a făcut trimitere la hotărârea Sfântului Sinod, care menționează faptul că există doar o singură taxă și aceea se va stabili de către consiliul parohial, taxă pentru concesionarea și întreținerea locurilor de înmormântare din cimitire”, a transmis miercuri Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: ”Preotul trebuie să elibereze chitanțe familiilor care au donat banii respectivi”

Totodată, în comunicat mai este precizat că taxele pentru serviciile religioase sunt stabilite de Consiliul Parohial și că preoții trebuie să elibereze chitanțe, odată ce primesc banii.

„sumele oferite de credincioși cu ocazia săvârșirii unor Sfinte Taine și ierurgii. Cuantumul acestora este stabilit de către Consiliul Parohial și are în vedere cheltuielile de funcționare a parohiilor. Sfântul Sinod a reiterat interdicția condiționării oficierii de către preot a slujbei înmormântării de plata vreunei taxe mai ales în cazul familiilor sărace, dar parohiile consideră necesare contribuțiile benevole ca donație din partea familiei pentru întreținerea bisericii parohiale. În aceste cazuri, preotul trebuie să elibereze chitanțe familiilor care au donat banii respectivi”, conform preotului Alexandru Flavian Sava, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: