Redactia.ro
Home » Stil de viață » Unde a fost construită prima biserică din lume

Unde a fost construită prima biserică din lume

Unde a fost construită prima biserică din lume

Bisericile au fost dintotdeauna o modalitate de manifestare a credinței, locuri în care oamenii care aveau aceleași păreri spirituale se întâlneau și practicau diverse ritualuri. Dar de când au început să apară, de fapt, bisericile, și care este cea mai veche din lume?

Care este cea mai veche biserică din lume

Pe locul I în acest top se află o biserică construită în anul 233 î. Hr. Aceasta este acum în ruine și nu se mai poate vedea ce a fost altădată, însă dovada că este a existat este de necontestat. Această așezare era una creștină și se află în Dura Europos, Siria. Probabil că aceasta a fost prima biserică construită vreodată în lume, după cum ne arată datele istorice din diverse colțuri ale lumii.

Câteva fresce au fost salvate, totuși, iar ele pot fi admirate la Universitatea Yale, la galaria sa de artă. Se crede că, inițial, aceasta a fost o casă particulară și abia apoi s-a transformat în biserică.

Cele mai vechi biserici construite vreodată

Biserica Megiddo este o altă construcție extrem de veche, care a fost ridicată la începutul secolului al IV-lea. Aceasta se află în Tel Megiddo, Israel și este tot una creștină. La fel ca și cealaltă, și această biserică este tot în ruină. Situl arheologic a fost descopeit abia în anul 2005, când mai mulți deținuți au observat și raportat indicii ale acestui loc. Acest lucru pentru că, la momentul acela, peste biserică a fost construită o închisoare modernă. S-au descoperit artefacte creștinești și unele mozaicuri care s-au păstrat foarte bine.

Biserica Aqaba

Biserica Aqaba este o construcție din Aqaba, Iordania, tot de confesiune creștină. Aceasta a fost construită între 293-303 îHr, potrivit datelor istorice. Aceasta a fost ascunsă mii de ani, până în anul 1998, când o echipă de cercetători a descoperit-o. Aici existau morminte ce aveau cruci de aur pe ele, iar biserica ar fi putut găzdui 60 de enoriași. Aceasta este considerată a fi prima biserică construită din lume, pentru că celelalte au fost transformate ulterior în biserici, însă aceasta a fost proiectată așa încă de la început. Acum, aceasta este în ruină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: