Redactia.ro
Home » Știri » ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit, răpus de coronavirus

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit, răpus de coronavirus

ÎPS Pimen

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani a suferit un al doilea atac de cord, care i-a fost fatal, transmite basilica.ro. ÎPS Pimen careera infectat cu noul coronavirus, a murit în jurul orei 0:50, potrivit sursei citate.

Acesta a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, și a fost dus la Institutul „Matei Balș” din Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare.

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că înaltul ierarh a primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați. În afară de tratamentul cu plasmă, ÎPS Pimen a beneficiat și de tratamente revoluționare, care au dat rezultate foarte bune în alte locuri ale lumii.

Cu o zi înainte, de Sfintele Paști, Arhiepiscopul Pimen a oficiat Sfânta Liturghie și s-a împărtășit cu Sfintele Taine din același potir cu mai mulți părinți dar nici unul dintre cei 25 de preoți din diferite parohii, care au fost identificați în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de autoritățile sanitare sucevene, nu au contactat coronavirus.

ÎPS Pimen a fost unul dintre cei mai iubiți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române

ÎPS Pimen a fost cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod. El a rămas în memoria românilor ca fiind cel care l-a adus pe Regele Mihai la Mănăstirea Putna, în 1992.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău. A fost hirotonit ieromonah în anul 1957.  În urma reînfiinţării Arhiepiscopiei Sucevei, în 24 ianuarie 1991 a fost ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor şi întronizat la Suceava în data de 3 martie 1991.

Bătrânul ierarh și-a ales ca loc de înmormântare Sihăstria Putnei, un schit al Sfintei Mănăstiri Putna, de care ÎPS Pimen a fost atât de legat și unde a fost ghid și stareț.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: