Redactia.ro
Home » Știri » ÎPS Teodosie, față în față cu procurorii DNA. Arhiepiscopul Tomisului, inculpat în dosarul de cumpărare de influență: „Am adus Sfânta Liturghie. Sunt împărtășit”

ÎPS Teodosie, față în față cu procurorii DNA. Arhiepiscopul Tomisului, inculpat în dosarul de cumpărare de influență: „Am adus Sfânta Liturghie. Sunt împărtășit”

ÎPS Teodosie anunță că „rămâne în deplină ascultare" față de Patriarhul Daniel.  Arhiepiscopul Tomisului, avertisment important

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost citat în fața procurorilor DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat într-un dosar cu acuzații de cumpărare de influență. Incidentul a avut loc în data de 18 ianuarie 2024, iar ÎPS Teodosie a venit direct de la biserică pentru a se confrunta cu aceste acuzații. Iată detaliile!

Arhiepiscopul Tomisului: „Am adus Sfânta Liturghie. Sunt împărtășit”

În ciuda gravității situației, ÎPS Teodosie a păstrat o atitudine aparent calmă și a declarat:

„Fac foarte bine. Am adus Sfânta Liturghie. Sunt împărtășit”.

Aceste cuvinte, rostite în fața procurorilor, reflectă determinarea și convingerea liderului religios, care nu a oferit prea multe detalii despre dosarul în care este implicat.

ÎPS Teodosie, față în față cu procurorii DNA

Potrivit informațiilor prezentate în presă, ÎPS Teodosie a fost înregistrat de către un om de afaceri, fost preot, care îi promitea o finanţare de la Secretariatul de stat pentru Culte în schimbul unui comision de 20% din suma de 800 de mii de lei. În înregistrarea audio difuzată anterior de către jurnaliștii de la Recorder, Arhiepiscopul a fost auzit spunând intermediarului că această afacere reprezintă „o pomană curată”.

În ciuda probelor aduse de procurori și a înregistrării care pare să-l incrimineze, ÎPS Teodosie a continuat să susțină că nu există nicio faptă de cumpărare de influență în acest caz și că procurorii nu au ce să ancheteze. Într-o declarație apărată, el a afirmat:

„Cum să fiu supărat? Imposibil. Nici nu pot să fiu supărat. Pe Satana sunt supărat. Doar pe Satana sunt supărat! Și trebuie să fim toți, că el mereu ne minte, ne încurcă, ne pune piedică. De aceea, pe Diavol trebuie să fim supărați. Nici n-au ce să ancheteze. Sunt vorbe goale”, a declarat ÎPS Teodosie.

Acest caz controversat a atras atenția opiniei publice și ridică întrebări despre integritatea liderilor religioși și relația lor cu lumea afacerilor. Procurorii DNA vor continua să investigheze acest dosar, iar viitorul ÎPS Teodosie rămâne incert în lumina acuzațiilor care i-au fost aduse.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: