Redactia.ro
Home » Știri » Ireal cât câștigă un cerșetor într-o zi. Nu te aștepți la suma asta. “Lucrez 14 ore pe zi și nu câștig atât”

Ireal cât câștigă un cerșetor într-o zi. Nu te aștepți la suma asta. “Lucrez 14 ore pe zi și nu câștig atât”

Câți bani face un cerșetor

Un videoclip viral pe platforma TikTok a stârnit dezbateri aprinse în mediul online, prezentând povestea unui cerșetor care împărtășește despre viața sa și câștigurile zilnice. Această discuție a provocat reacții diferite din partea publicului, iar în acest text vom explora perspectivele opuse privind cerșetoria și câștigurile sale.

Cerșetoria: O „meserie” bănoasă

Deși mulți ar putea considera cerșetoria ca fiind o ocupație lipsită de venituri substanțiale, videoclipul prezentat surprinde realitatea unei situații aparent paradoxale. Chiar și într-o epocă în care mulți oameni preferă să-și gestioneze economiile prin intermediul conturilor bancare și să folosească tot mai puțin numerar, cerșetorii rămân uneori beneficiarii generoșilor donatori. Astfel, chiar și cu sume aparent mici, cum ar fi cele menționate în videoclip (3-400 de lei), cerșetorii pot acumula câștiguri considerabile la sfârșitul zilei.

Perspectiva cerșetorului

În videoclipul viral, cerșetorul își împărtășește cu nonșalanță părerea despre viața sa, menționând că deși câștigă zilnic o sumă modestă de bani, nu se numără printre cei care adună sume mari. El menționează că preferă să-și depună economiile într-o „pușculiță”. De asemenea, cerșetorul adaugă că momentele care îl fac cel mai fericit sunt cele în care merge la biserică, sugerând o latură spirituală și emoțională importantă pentru el.

“Te duci la biserică să cerşeşti, nu?”, este întrebat bărbatul care răspunde: “Da. Ce vrei să fac? Mă duc la preot şi îi spun dă-mi şi mie un bănuţ. Ce vrei să fac?”.

Reacții și critici

Pe de altă parte, videoclipul a stârnit și critici din partea unor utilizatori, care consideră sumele menționate de cerșetor ca fiind mici în comparație cu efortul depus. Unii dintre aceștia au comparat câștigurile zilnice ale cerșetorului cu salariile pe lună pe care le primeau în urmă cu ani de zile, aducând în discuție duritatea muncii și nivelul de trai.

Câțiva i-au luat apărarea cu replici de genul: “Este uşor de judecat, dar poate acest om, la vremea lui, a pus o cărămidă la temelia acestei ţări şi din păcate a ajuns unde este acum”.

“Lucrez 14 ore pe zi şi nu câştig atât într-o zi”, a spus un utilizator indignat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: