Redactia.ro
Home » Știri » Irina Binder, pedepsită de tatăl ei în copilărie: ”M-a caftit până pe la 7 ani”

Irina Binder, pedepsită de tatăl ei în copilărie: ”M-a caftit până pe la 7 ani”

Irina Binder mărturisește că nu a fost un copil prea cuminte. Drept urmare, s-a ales cu multe pedepse din partea tatălui. Iată ce năzbâtii a făcut celebra scriitoare!

Irina Binder, pedepsită de tatăl ei în copilărie: ”M-a caftit până pe la 7 ani”

Scriitoarea Irina Binder a dezvăluit pe rețelele de socializare că în copilărie a fost adesea pedepsită  cu nuiaua de tatăl ei. Asta din cauză că nu era un copil ascultător: obișnuia să-i bată pe cei mai mari, să fure fructe din grădinile altora sau chiar bani din buzunarul părintelui.

Irina Binder: Eu nu doar scriu. Mai fac contabilitate și am opt copii luați de suflet

”Tata m-a caftit până pe la 7 ani. Nu, nu-l acuzați de violență, voi nu știți ce drăcușor am fost eu, iar pe atunci părinții ne mai altoiau. Nici nu vă puteți imagina câte boacăne făceam. Aș putea scrie vreo 3 cărți cu aventurile mele din copilărie, dar mă tem că inspir copiii la prostii. Deși, dacă stau să mă gândesc, ar fi mai bine pentru orice copil să trăiască tot ce am trăit eu, decât să își petreacă timpul izolat, pe telefon și pe computer.La 7 ani aveam deja un „cazier” foarte stufos. Bătusem copii mai mari, am distrus bunuri, am furat fructe de prin grădini, flori, bani din buzunar de la tata (cu care am cumpărat dulciuri pentru toți copiii de pe stradă)…Eram capo di tutti capi și instigam toți copiii la rele.Când făceam câte o boacănă, tata mă alerga cu o nuia și-mi dădea câte apuca din fugă. Nu apuca prea multe, era totuși o diferență de 50 de ani între noi doi și aveam o grădină de vreo 2000 mp. Am tot încercat să schimb nuiaua, să fie cât mai subțire și mai ușoară, deci se rupea repede. Apoi, cu nuiaua ruptă, mă victimizam și îi reproșam lui tata că m-a snopit. 😁”, scrie Irina Binder pe Facebook.

Irina Binder: ”Trebuia să învăț cinci poezii”

Atunci când a mai crescut și-și continua ”aventurile”, tatăl ei a chemat-o să-i explice că nu o mai poate pedepsi ca în trecut și că trebuie să-și schimbe atitudinea. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar Irina Binder a fost iar pedepsită. De data aceasta, nu cu nuiaua ci cu multe interdicții. Iată care sunt:
”Mi-a ținut o teorie despre buna purtare, despre răzbunări și despre a nu-mi mai face dreptate singură, dar și-a dat seama de îndată că nu mă schimbam eu peste noapte. Și atunci mi-a propus pedepse (…) cum ar fi: nu mai aveam voie să merg cu bicicleta, interdicție să aduc copiii în casă sau să merg la alți copii (…)trebuia să scriu de 100 de ori că nu mai fac greșeala pentru care mă pedepsea, trebuia să învăț 5 poezii, să mătur toată curtea, să fac ordine în toată casa, inclusiv să scot și să rearanjez toate hainele din dulapuri (detestam asta!); putea să îmi confiște un lucru personal pe care trebuia să-l dăruiesc unui copil, nu-mi mai dădea o perioadă bani de buzunar, trebuia să merg doar eu să cumpăr pâine în următoarele x număr de zile și altele, dar nu le țin minte chiar pe toate. Iar eu, când făceam o boacănă, trebuia să aleg una dintre pedepsele de pe listă (…)Printre pedepse se număra și „nu mai ai voie să mănânci nimic dulce o săptămână”. Nu știu de ce nu am ales-o pe asta, că bine mi-ar fi prins în viață… 😁 În fine”, a mai relatat Irina Binder.
Irina Binder este una dintre cele mai celebre scriitoare în prezent. Volumul de cărți care i-au adus notorietatea este ”Fluturi”. Anul acesta, Irina Binder a trecut și printr-un moment dureros: mama sa s-a stins din viață.
Irina Binder, omagiu impresionant la scurt timp după moartea mamei sale: “S-a stins, când m-a auzit că i-am spus plângând că o iubesc”
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: