Redactia.ro
Home » Monden » Irinel Columbeanu, despre dorința de a fugi din România. „Altă variantă nu aveam…”

Irinel Columbeanu, despre dorința de a fugi din România. „Altă variantă nu aveam…”

Irinel Columbeanu s-a bucurat de o viață prosperă, fiind moștenitorul unei familii bogate din țara noastră. Părinții săi i-au lăsat o avere impresionantă, iar el a reușit să continue drumul afacerilor. Ajuns la vârsta de 64 de ani, are multe amintiri pe care dorește să le împărtășească cu cei din jur, printre acestea numărându-se și decizia sa de a fugi din România în perioada regimului comunist.

Irinel Columbeanu, despre dorința de a fugi din România. „Altă variantă nu aveam…”

Irinel Columbeanu s-a născut la data de 27 mai 1957 într-o familie bogată, ceea ce a însemnat că s-a bucurat de o educație aleasă și de o copilărie în care nu a întâmpinat lipsuri. Tatăl său, John Columbeanu, era un important om de afaceri, dar și membru al partidului comunist.

Într-o perioadă întunecată a istoriei noastre, când populația era controlată de Securitate și comuniști, domnul Columbeanu a avut o tinerețe cât de poate de plăcută. Poziția pe care i-o asigura reputația tatălui său i-a adus multe beneficii și i-a permis să facă aibă mai multă libertate decât majoritatea oamenilor din jur, însă pentru afacerist nu a fost suficient.

Era anul 1989, iar singura soluție pe care o găsise în acel moment era fuga. Cum asemenea călătorii nu erau posibile, Irinel Columbeanu s-a gândit la variantele sale, iar în final și-a dat seama că avea un singură care să-i asigure și succesul: traversarea Dunării în înot. Era dispus să-și asume acest risc și să-și pună viața în pericol, deoarece voia o viață nouă.

A vorbit recent despre această perioadă din viața sa, mărturisind că nu lipsurile l-au împins să-și dorească asta. Avea o viață destul de bună, însă simțea nevoia de o schimbare majoră.

„Era singurul lucru la îndemână pe care-l mai aveam la acea vreme. Era traversarea Dunării înot! Asta auzisem că se mai putea face. Altă variantă nu aveam, deși mă descurcam destul de bine. Însă nu mi-a fost frică să o iau de la început. Aș fi luat-o de la început oriunde, la fel cum am făcut-o, de altfel, în mod curent destul de recent.’, a spus el.

Cum de a rămas până la urmă în România

Pentru John Columbeanu, fuga fiului său ar fi avut consecințe devastatoare, mai ales că era un om politic important al vremii. Irinel era însă hotărât, iar ceea ce rămânea în urmă nu reprezenta un motiv de îngrijorare pentru el. Ceea ce a schimbat totul a fost Revoluția din 1989, care s-a întâmplat doar la câteva luni după ce planurile sale deja fuseseră puse la punct. A rămas astfel în țară, unde a continuat afacerile familiei până a ajung unul dintre cei mai bogați bărbați din România.

„Și acesta a făcut parte din motivele pentru care ideea mi-a repugnat o perioadă de timp și, de asemenea, când, totuși, m-am hotărât nu-mi mai păsa de aceste lucruri. Asta a fost câteva luni, până când a venit Revoluția’, a mai adăugat afa Canal 33.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: