Redactia.ro
Home » Știri » Israelul transmite un semnal de alarmă! Eficacitatea vaccinului Pfizer scade pe măsură ce varianta Delta se răspândește

Israelul transmite un semnal de alarmă! Eficacitatea vaccinului Pfizer scade pe măsură ce varianta Delta se răspândește

Israelul transmite un semnal de alarmă! Eficacitatea vaccinului Pfizer scade pe măsură ce varianta Delta se răspândește

Israela avertizează populația cu privire la vaccinul Pfizer. Potrivit specialiștilor, s-a raportat o scădere a eficacității vaccinului Pfizer în prevenirea infecțiilor și a bolilor simptomatice.

Israelul transmite un semnal de alarmă! Eficacitatea vaccinului Pfizer scade pe măsură ce varianta Delta se răspândește

Oficialii din Israel susțin că eficacitatea vaccinului Pfizer scade pe măsură ce varianta Delta se răspândește. Serul a rămas totuși foarte eficient în prevenirea bolilor grave, conform Reuters.

Declinul a coincis cu răspândirea variantei Delta și sfârșitul restricțiilor de distanțare socială în Israel. Ministerul Sănătății a declarat că eficacitatea vaccinului în prevenirea atât a infecției, cât și a bolilor simptomatice a scăzut la 64% din 6 iunie. În același timp, vaccinul a fost 93% eficient în prevenirea spitalizărilor și a bolilor grave cauzate de coronavirus.

De asemenea, în declarația sa, Ministerul nu a spus care este nivelul anterior și nici nu a furnizat alte detalii. Cu toate acestea, oficialii ministerului au publicat un raport în mai, potrivit căruia două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de peste 95% împotriva infecțiilor, spitalizării și bolilor severe.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a refuzat să comenteze datele din Israel, dar a citat alte cercetări care arată că anticorpii eliberați de vaccin au fost în continuare capabili să neutralizeze toate variantele testate, inclusiv Delta, deși la concentrație redusă.

Aproximativ 60% din populația Israelului de 9,3 milioane au primit cel puțin un vaccin Pfizer într-o campanie care a văzut cazurile zilnice scăzând de la peste 10.000 în ianuarie la o singură cifră luna trecută.  Acest lucru a determinat Israelul să renunțe la aproape toate distanțările sociale, precum și la cerința de a purta măști, deși aceasta din urmă a fost parțial reimpusă în ultimele zile. Totuși, de la apariția tulpinei Delta, cazurile zilnice au crescut treptat, ajungând la 343 duminică. Numărul bolnavilor grav a crescut de la 21 la 35.

Cercetătorul Eran Segal, de la Institutul de Științe Weizmann din Israel, a declarat că este puțin probabil ca țara să experimenteze nivelurile ridicate de spitalizări observate la începutul anului, deoarece au fost mult mai puțini bolnavi critici. El a spus că este bine să ”continuăm cu viața normală și fără restricții”, intensificând în același timp măsuri precum vaccinarea și asigurând testarea israelienilor care se întorc acasă din străinătate.

Pfizer vrea să învingă COVID19 cu o simplă pastilă

Pfizer vrea să învingă COVID19 cu o simplă pastilă. Majoritatea agenților antivirali utilizați împotriva coronavirusului au drept țintă tratarea simptomelor și se luptă pentru a crea un vaccin eficient. Cu toate astea, compania Pfizer susține că poate dezvolta o pastilă care va elimina complet virusul ucigaș. Conform specialiștilor, virușii precum SARS COV2 sunt nevoiți să intre într-o celulă gazdă pentru a se reproduce, iar acest lucru are loc printr-o proteină spike, aflată pe suprafața lui, pentru a se atașa la celulă. Ulterior, utilizează proteinele celului pentru a se infiltra.

Potrivit theconversation.com, odată intrat în celulă, coronavirusul îi dă jos învelușul exterior și eliberează ARN-ul viral. Acesta acționează precum șablon, permințându-i astfel virusului să se reproducă înainte de a infecta alte celule. Însă, virusul este vulnerabil în fața unei intervenții, la orice moment din ciclul vieții sale. Acest lucru are loc din cauza faptului că virusul conține o enzimă vitală în procesul său de reproducere, și anume 3CLpro.

Specialiștii susțin că această proteză este aproape identică cu cea utilizată de către virusul COVID19 și MERS. Așadar, o pastilă care poate elimina 3CLpro va reuși să prevină procesul de reproducere al virusului. Totodată, trebuie menționat că un astfel de medicament ar fi util și în cazul altor coronavirusuri deja existente sau care ar putea apărea pe viitor. Inhibatorii au fost folosiți în trecut pentru a trata infecțiile virale, mai ales cele cronice precum HIV sau hepatita C.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: