Redactia.ro
Home » Știri » Italia a impus noi reguli de călătorie. Anunțul făcut de Guvernul italian

Italia a impus noi reguli de călătorie. Anunțul făcut de Guvernul italian

Italia a impus noi reguli de călătorie.

Italia a impus noi reguli de călătorie. În plin sezon al vacanțelor situația începe să se complice în Europa. Persoanele nevaccinate vor fi cele mai afectate, dar și cei care și-au făcut vaccinului se întreabă deseori dacă vor avea probleme la intrarea în țările de destinație. Guvernul din Italia a anunțat că pregătește noi reguli pentru introducerea și folosirea certificatului verde.

Italia a impus noi reguli de călătorie. Anunțul făcut de Guvernul italian

Italia a impus noi reguli de călătorie. Suntem în plin sezon al concediilor, iar românii care doresc să călătorească în această vară se întreabă ce condiții trebuie respectate pentru a intra în Italia. Guvernul italian a anunțat că pregătește noi reguli pentru introducerea și folosirea certificatului verde. Statul italian anunță că o doză de vaccin este suficientă pentru a putea intra în interiorul unui restaurant, iar în cazul în care persoanele au schemă completă de vaccin vor avea voie să intre într-o discotecă. De asemenea, persoanele care pot face dovada unei programări pentru vaccinarea anti-COVIDI19 pot beneficia de testarea gratuită.

Referitor la regulile pregătite de Italia pentru luna septembrie, oamenii vor putea folosi certificatul verde în mijloacele de transport în comun, iar în cazul în care o regiune intră pe lista galbenă sau roșie, zona nu va mai fi închisă și persoanele care au certificat verde se vor putea bucura de vacanță într-un mod cât se poate de normal.

România avea în urmă cu câteva zile o acoperire vaccinală de 23,99% din populație cu schema completă, iar acest lucru înseamnă că acesta este provestul exact de români cărora nu li aplică măsura carantinei în 14 zile dacă se întorc zilele acestea din statele aflate pe lista roșie.

Pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic ridicat se află Cipru, Spania, Costa Rica, Portugalia, iar pe lista galbenă se află Grecia. Marea Britanie a ajuns la o incidentă de 5,7%. Conform Hotărârii 43 din 1 iulie a CNSU,art. 3 lit. b) „pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zonele prevăzute la art. 2 lit. b) şi c) (adică zona galbenă şi zona roşie – n.r.) se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locaţia declarată sau spaţiul special destinat pe o perioadă de 14 zile”.

Condiții dure pentru românii de intrare în țările de pe lista verde

Conform CNSU, pe lista verde a țărilor se află Malta, Danemarca, Belgia, Turcia, Israel, Elveția, Franța, Norvegia., Finlanda, Suedia, Italia și Germania. Așadar, românii care au decis să meargă în vacanță în unul dintre aceste state sunt exceptate de la noile restricții la întoarcerea în țară. Statele cu risc epidemiologic scăzut sunt cele care condiționează libera intrare pe teritoriul lor de certificatul digital european de vaccinare.

Malta nu recunoaște certificatul de vindecare COVID19,ci doar certificatul digital european de vaccinare și se poate intra pe baza unui test negativ RT-PCR, dar acesta nu-i scutește de carantină pe cei testați. art. 3 lit. b) „pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zonele prevăzute la art. 2 lit. b) şi c) (adică zona galbenă şi zona roşie – n.r.) se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locaţia declarată sau spaţiul special destinat pe o perioadă de 14 zile”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: