Redactia.ro
Home » Știri » Grecii impun noi reguli pentru turiști. Cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați COVID19

Grecii impun noi reguli pentru turiști. Cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați COVID19

Grecii impun noi reguli pentru turiști.

Grecii impun noi reguli pentru turiști. Începând de mâine, 2 iulie, turiștii care vor intra pe cale terestră în Grecia, vor fi testați împotriva coronavirusului, chiar dacă aceștia au fost vaccinați sau au avut COVID19. Persoanele care vor fi testate pozitiv, vor sta în carantină timp de 10 zile, daca nu au vaccinul facut.

Grecii impun noi reguli pentru turiști. Cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați COVID19

Update, ora 12.00 S-a creat o confuzie, privind testarea obligatorie a tuturor persoanelor care intră în Grecia. Se pare că Ambasada României din Atena a tradus gresit comunicatul către MAE. În urma acestei comunicări, purtătorul de cuvânt al MAE a declarat că toți românii, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, vor fi testați obligatoriu la intrarea în Grecia. Urmează ca MAE să transmită o comunicare oficială, după ce pe pagina de socializare a ministerului a apărut informația greșită potrivit căreia toate persoanele care intră în Grecia pe cale terestră vor fi testate obligatoriu.

Grecii impun noi reguli pentru turiști. S-au impus noi reguli pentru turiștii din Grecia. Cei care vor intra în țară pe cale terestră vor fi testați împotriva coronavirusului, indiferent dacă au vaccinul anti-covid19. De asemenea, cei care vor fi diagnosticați pozitiv, vor sta în carantină timp de 10 zile dacă nu sunt vaccinați, iar 7 zile dacă sunt vaccinați.

Această măsură nu se aplică pentru persoanele care călătoresc cu avionul. „Există un element de noutate pentru cetățenii care urmează să se deplaseze în Grecia – a fost introdusă recent obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de țara de origine. Asta înseamnă că cetățenii români care vor intra pe cale rutieră în Grecia vor fi testați cu toții, indiferent de țara de origine, iar cei depistați pozitiv vor fi supuși regimului de carantină pentru o perioadă de zece zile, fie la locul de domiciliu, dar în cazul turiștilor vorbim de locații stabilite de autoritățile elene.Există o categorie specială, pentru cei care au fost imunizați, fie cu vaccin cu doză dublă sau unică și au, totuși, un rezultat pozitiv la această testare, atunci carantina nu mai este de 10 zile, ci de șapte zile, iar în ultima zi de carantină, aceste persoane vor fi supuse unui test PCR.”, a spus Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE, la Digi24.

Conform acesteia, copiii sunt exceptați de la testare, aceste măsuri aplicându-se persoanelor de peste 12 ani. Oana Darie le recomandă românilor care vor să plece în Grecia, să evite deplasare în weekend, pentru că atunci se vor aduna mulți turiști. „Încă un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legislației din Grecia duce la nepermitarea intrării și o amendă de 500 de euro. Faptul că polițiștii permit să completeze la fața locului e o decizie luată punctual de polițiștii de frontieră.Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai ușor să mergem în Grecia cu avionul. Turiștii care intră terestru în Grecia vor fi testați, nu contează că sunt vaccinați, testați, că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată”, a mai spus purtătoarea de cuvânt al MAE.

Reguli de călătorie în Grecia

Grecia și-a revizuit condițiile de călătorie pentru turiști, astfel că pot fi folosite punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, Svilengrad-Ormenio, Evzoni și Nymphaea și pe cale aeriană, prin orice aeroport.

  • Intrarea este permisă celor care îndeplinesc următoarele condiții:
  • Prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;
  • Prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.
  • Prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: