Redactia.ro
Home » Știri » Turcia intră în carantină totală. Cum a ajuns cea mai lăudată țară de OMS să aibă cea mai mare rată de infectare din Europa

Turcia intră în carantină totală. Cum a ajuns cea mai lăudată țară de OMS să aibă cea mai mare rată de infectare din Europa

Turcia intră în carantină totala

Turcia intră în carantină totală. Autoritățile turce au anunțat că țara a intrat în lockdown total pentru prima dată de la începerea pandemiei de coronavirus. Turcia a ajuns într-o situație dificilă după ce în 2020 fusese cea mai lăudată țară de OMS.

Turcia intră în carantină totală. Cum a ajuns cea mai lăudată țară de OMS să aibă cea mai mare rată de infectare din Europa

Turcia intră în carantină totală. Începând de joi seara, Turcia a intrat în primul lockdown total de la începutul pandemiei de coronavirus, după ce numărul de infecții și decese de COVID19 a crescut. În prezent este mare agitație în Turcia, iar străzile sunt aglomerate și centrele comerciale sunt pline de oameni. Multe persoane merg la terminalul principal de autobuz pentru a pleca din Istanbul, în timp ce alții își fac provizii de alcool, după ce în presă au apărut informații că este posibil să se interzică acest lucru. ″Începând de joi seară, de la ora locală 19:00, vom fi în carantină naţională până luni, 17 mai, ora 05:00 dimineaţa”, a anunțat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

De asemenea, toate magazinele și companiile neesențiale vor fi închise, iar perioada include și Ramadanul, care este cea mai importantă sărbătoare musulmană. Odată cu intrarea în carantină se vor închide școlile și restricțiile de călătorie între provincii. Autoritățile turce speră ca până la mijlocul lunii viitoare, numărul zilnic al infectărilor cu noul coronavirus să scadă sub 5.000. Ankara susține și acum că numărul total al deceselor, 39.000 este scăzut, iar autoritățile spun că pandemia este sub control, datorită sistemului puternic de sănătate al țării.

După a doua perioadă de restricții începând cu noiembrie anul trecut, numărul cazurilor zilnice a scăzut la aproximativ 6.000 la un moment dat la jumătatea lunii februarie. După ce s-a renunțat la unele restricții din martie, un nou val de infectări a lovit Turcia. Astfel, Guvernul a reimpus restricțiile la începutul lunii aprilie, dar cu toate acestea, cazurile au crescut.

Cum s-a ajuns la această situație?

Potrivit unor surse internaționale, guvernul a ridicat restricțiile mult prea devreme, motiv pentru care procesul de vaccinare nu a fost suficient de rapid și mulți turci s-au infectat. Peste 22 milione de oameni au fost vaccinați până în prezent în Turcia, aceasta având o populația de 82 de milioane. Turcia folosește vaccinul Sinovac chinezesc, precum și Pfizer-BioNTech, dar în cantitate mai mică.

Criticii au spus că partidul președintelui Recep Erdogan a organizat evenimente cu participarea numeroasă în martie, în timp ce multe adunări sociale și protestele publice au fost interzise. Specialiștii spun că noile mutații, în special tulpina din Marea Britanie au accelerat rata de infecției. La un moment dat, Erdogan a declarat că într-un moment în care Europa intră într-o fază de redeschidere, Turcia va trebui să reducă rapid numărul de cazuri la mai puțin de 5.000 pentru a nu rămâne în urmă. Măsurile impuse de autoritățile turce durează pe tot restul Ramadanului. În 2020, Turcia a înregistrat o scădere de 70% a numărului de vizitatori străini, iar operatorii din turism speră că măsurile dure vor permite o redeschidere la timp pentru sezonul estival.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: