Redactia.ro
Home » Homepage » Italia, în lockdown până în luna mai! Număr record de noi infectări cu coronavirus într-o singură zi

Italia, în lockdown până în luna mai! Număr record de noi infectări cu coronavirus într-o singură zi

Italia, în lockdown până în luna mai! Număr record de noi infectări cu coronavirus într-o singură zi

Italia intră în lockdown până în luna mai din cauza numărului record de infectări! De luni, peste jumătate din țară va fi în scenariul roșu.  

Italia, în lockdown până în luna mai

După ce Calabria, Toscana și Valle d’Aosta se alătură celor 7 regiuni și provinciei autonome Trento în care sunt deja în vigoare cele mai dure restricții, începând de luni, jumătate din țară va fi în scenariul roșu.

Cu încă 24.000 de noi infecții și 450 de decese într-o singură zi, guvernul confirmă restricțiile severe chiar și după Paște, scrie ANSA. Noutatea este că școlile se redeschid chiar și în zonele roșii: vor reveni în clase elevii până la clasa a șasea, în timp ce în zonele portocalii revin toți elevii până în clasa a opta și 50% dintre liceeni.

Prin urmare, până la 30 aprilie, nu se poate circula între regiuni, obloanele rămân coborâte pentru baruri și restaurante, iar redeschiderea sălilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor și a teatrelor va fi stabilită la o dată ulterioară.

Roberto Speranza va semna noua ordonanță sâmbătă seara, ce va intra în vigoare începând de luni, 29 martie.

”Măsurile adoptate până acum ne-au dat primul semn de încetinire a contaminărilor, dar situația este încă delicată”, spune ministrul Sănătății, Roberto Speranza, potrivit Mediafax.

Regiunile Calabria, Toscana și Val d’Aosta trec în zona roșie. Italia rămâne astfel fără zone galbene, restricțiile de scenariu roșu și portocaliu urmând să fie confirmate până pe 30 aprilie.

Italia a depășit pragul de 100.000 de decese

Italia a depăşit pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 318 noi decese, faţă de 207 duminică, în timp ce numărul noilor cazuri pozitive este de 13.902.

Noul premier italian Mario Draghi a avertizat că situaţia se deteriorează odată cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, dar a promis că în zilele următoare guvernul său va ″intensifica semnificativ″⁣ campania de vaccinare, relatează Reuters.

Cele mai populate regiuni ale peninsulei, în special Lombardia, centrul economic al ţării, şi Lazio, regiunea Romei, vor fi clasificate drept ”roşii”, adică cu risc ridicat, ceea ce va duce la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: