Redactia.ro
Home » Știri » Italia, restricții prelungite pentru români. Noile reguli anunțate de autorități

Italia, restricții prelungite pentru români. Noile reguli anunțate de autorități

Italia, restricții prelungite pentru români

Italia a anunțat că prelungește carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria. Aceste persoane sunt înștiințate să sune autoritățile sanitare și să se izoleze timp de 14 zile la propriul domiciliu.

Italia, restricții prelungite pentru români. Noile reguli anunțate de autorități

Conform Mediafax, s-a publicat un decret pe 8 august în Gazeta Oficială în care se anunță că Italia prelungește carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria în ultimele zile.

Italia susține că România este o țară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic, motiv pentru care persoanele care au intrat în ultimele zile în România și vor să meargă în Italia, sunt obligați să intre în carantină.

Astfel, autoritățile italiene au decis să prelungească până pe 7 septembrie obligația de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au intrat în România în ultimele zile.

Cetățenii care intră în Italia vor fi obligați să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic. Totodată, unele Regiuni vor putea introduce măsuri de protecție suplimentare de prevenire a răspândirii a noului coronavirus. Regiunea Lazio a decis ca românii care ajung cu autocarele din România să fie testați pe cât posibil.

România, una dintre țările cu cel mai mare  risc din punct de vedere epidemiologic

România este în momentul de față una dintre țările cu cele mai multe noi cazuri de coronavirus raportate în ultima perioadă.

Ministrul de sănătate, Nelu Tătaru a declarat că principalele surse de infectare sunt turismul și transportul navetiștilor.

Cele mai afectate zone din România sunt Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov și București. În alte zine, pe primul loc se află infectările din turism, mai exact, de la oamenii care se întorc din vacanță.

Mergem pe zone, avem cea mai mare rată de infectare Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, București. dacă ne gândim la Argeș, Prahova, Dâmbovița, acolo e strict transportul navetiștilor, pe locul 2 este turismul, a spus ministrul Sănătății.

La momentul actual bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 60.623 de cazuri, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 1.350 de noi cazuri de infectare. De asemenea, până astăzi, 2.659 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Etichete: