Redactia.ro
Home » Coronavirus » Italia și Spania au anunțat că numărul de decese cauzate de COVID-19 a început să scadă

Italia și Spania au anunțat că numărul de decese cauzate de COVID-19 a început să scadă

Italia și Spania au anunțat că numărul de decese cauzate de COVID-19 a început să scadă

Italia și Spania sunt cele mai afectate țări europene din cauza pandemiei COVID-19. Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 15.362 de morţi în Italia. 681 de decese au fost produse în ultimele 24 de ore. În Spania, bilanțul deceselor cauzate de coronavirus a urcat în Spania cu 674, în ultimele 24 de ore În total, 12.418 persoane din Spania au murit din cauza COVID-19.

Adunat, cele două țăru au aproape 30.000 de decese cauzate de COVID-19 și peste 250.000 de cazuri confirmate de coronavirus. Deși rămân pe acest loc fruntaș, cele două țări au anunțat în ultimele zile vești ceva mai bune.

Conform autorităților din Spania, timp de 3 zile consecutiv, numărul deceselor înregistrate au scăzut. Joi, 2 aprilie, fuseseră raportați 950 de morți în 24 de ore, vineri au fost 809 decese, sâmbătă 674, iar duminică autoritățile au anunțat 471 de decese, conform site-ului Worldometers.

Și din Italia vin vești bune: sâmbătă seară, autoritățile au raportat 681 de decese în 24 de ore! Cu 85 de decese mai puțin decât în urmă cu o zi, atunci când Italia anunțase că în 24 de ore au murit 766 de persoane.

Cu toate acestea, italienii riscă să rămână acasă chiar și la data de 1 mai!

Vești bune vin și din China! Numărul cazurilor active de coronavirus este de doar 1.376 de persoane, dintr-un total de 81.669 de persoane infectate din decembrie până în prezent.

De ce nu avem vaccin anti-COVID-19

Specialiști din toată lumea lucrează pentru a descoperi un tratament și un vaccin care să oprească pandemia.

SARS-CoV-2 sau COVID-19 face parte din familia coronavirusurilor. Tot coronavirus este și SARS-CoV-1 (care a generat epidemia SARS din 2003), dar și MERS-CoV (care a generat epidemia MERS în 2012).

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia SARS a înregistrat peste 8.000 de cazuri, cu aproape 800 de morți (mortalitate 10%). Epidemia MERS s-a soldat cu 2.500 de cazuri, in care peste 850 de morți (mortalitate 35%).

La acel moment, cercetăturii au început dezvoltarea de vaccinuri la ambele epidemii. Însă, nici măcar acum, după atâția ani, nici acum nu avem un vaccin SARS sau MERS. Sunt multe voci care susțin că nu e rentabil pentru marile companii farmaceutice să investească zeci, sute de milioane de dolari într-un produs care are o arie de adresare atât de redusă.

În cazul pandemiei SARS-CoV-2 lucrurile stau diferit. Virusul este foarte contagios, cifrele îmbolnăvirilor înregistrate sunt uriașe. Există interese mari să se descopere antidotul. Însă epidemiologii spun că, și în varianta cea mai rapidă de dezvoltare a vaccinului, tot va dura mai mult de 10 luni pentru a fi realizat.

Genomul virusului SARS-CoV-2 a fost descoperit la scurt timp după apariția lui, deci companiile farmaceutice au cu ce lucra. Un vaccin aduce în corp un virus sau doar părți din el, pentru a ajuta organismul să dezvolte anticorpi, să lupte cu virusul, să devină imun.

Potrivit unui articol din Visual Capitalist, o organizație media care realizează materiale grafice pe subiecte de impact, sunt șase companii aflate în stadii mai avansate de dezvoltare a vaccinului anticoronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: