Redactia.ro
Home » Știri » Italienii riscă să rămână acasă chiar și la data de 1 mai!

Italienii riscă să rămână acasă chiar și la data de 1 mai!

Conform ultimului decret semnat în prima zi a lunii, starea de urgență în Italia se prelungește până la data de 13 aprilie. Conform Serviciului de Protecție Civilă însă, izolarea la domiciliu va mai dura multe săptămâni de acum înainte. Italienii nu vor petrece în carantină doar Paștele, ci și ziua de 1 mai

Italienii se află în izolare la domiciliu de aproape o lună de zile și sunt mulți cei care doresc să știe când vor lua sfârșit măsurile restrictive impuse de Guvern. Pentru moment, decretul care urma să expire la data de 3 aprilie a fost prelungit până pe 13 aprilie. Directorul Serviciului de Protecție Civilă, Angelo Borelli, a declarat într-un interviu în dimineața zilei de 3 aprilie, conform ilfattoquotidiano.it:

Coronavirus în Italia, ultimele date oficiale: 119.827 de cazuri și 14.681 de morți

Cred că la data de 1 mai vom fi încă închiși în casă. Vom mai rămâne așa pentru multe săptămâni.”

Acesta a continuat afirmând că preferă să nu facă previziuni cu privire la data când va lua sfârșit starea de urgență, deoarece depinde în totalitate de numărul de cazuri care va fi înregistrat în următoarele săptămâni. ”Epidemia de coronavirus va schimba modul în care ne raportăm la contactele umane și interpersonale, va trebui să păstrăm distanța” a încheiat Borelli.

Președintele Institutului Superior de Sănătate (ISS), Silvio Brusaferro, a confirmat că virusul este răspândit în toată Italia. Acesta a menționat: „Nu este nicio zonă în Italia în care să nu circule”. În timpul declarației, președintele ISS a abordat și tema transmiterii prin aerosoli a virusului despre care s-a discutat în mai multe ocazii, susținând că, până în momentul de față, s-a demonstrat transmiterea acestuia doar prin contact direct sau prin contactul cu picături de lichid eliminate prin strănut, tuse sau vorbit. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: