Redactia.ro
Home » Știri » În cât timp va fi gata un vaccin împotriva COVID-19. Cercetătorii fac dezvăluiri șocante

În cât timp va fi gata un vaccin împotriva COVID-19. Cercetătorii fac dezvăluiri șocante

Vaccin Coronavirus 2020

Mai mulți cercetători și medici au vorbit despre cât va dura pandemia de coronavirus din întreaga lume. Aceștia susțin că în 18 luni, vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi dezvoltat.

Dezvoltarea tratamentului pentru coronavirus

Potrivit CNN, mai mulți cercetători și medici sunt de părere că dezvoltarea tratamentului împotriva coronavirusului va dura aproximativ un an și jumătate. Această perioadă de timp poate părea foarte mult, dar specialiștii susțin că aceste termen este insignifiant.

Intervalul de 18 luni este oferit de administrația Trump pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Pe de altă parte, alți experți susțin că intervalul de timp este mult prea mic, iar acest lucru pune în pericol sănătatea oamenilor.

Tony Fauci a spus 18 luni, cred că este un termen optimist. Poate dacă toate stelele se aliniază, însă probabil va dura mai mult„, a spus doctorul Peter Hotez, expert în boli infecțioase și dezvoltare de vaccinuri la Baylor College of Medicine din Texas.

Cât durează dezvoltarea unui vaccin?

Primul test finanțat de autoritățile americane împotriva coronavirusului a avut loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle.

Ulterior, cercetarea s-a extins la Universitatea Emory din Atlanta, iar 43 de voluntari participă la prima fază a testelor.

În ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin, specialiștii precizează că aceasta durează ani de zile, și nu luni. Noul test a fost creat folosindu-se o tehnologie nouă, care momentan nu este aprobată pentru distribuție.

Vaccinul experimental nu folosește virusul viu, ci a fost contruit pe baza unor detalii genetice ale COVID-19 oferite de China.

În 2019, Organizația Mondială a Sănătății a elaborat un vaccin pentru Ebola, iar intervalul de timp pentru dezvoltarea acestui vaccin a fost de cinci ani, fiind cel mai rapid proces de precalificare efectuat.

Pentru virusul SARS, care a apărut în 2013, cercetătorii au efectuat un vaccin care a durat trei ani de zile, conceput în Texas de echipa doctorului Peter Hotex de la Baylor College of Medicine.

Totodată, cercetătorii sunt de părere că dacă ar fi fonduri mai mari de bani, vaccinul ar putea fi dezvoltat într-un timp mai scurt.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: