Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul împotriva coronavirus. Cine a fost prima persoană testată deja și care sunt rezultatele

Vaccinul împotriva coronavirus. Cine a fost prima persoană testată deja și care sunt rezultatele

vaccin covid19

Lupta cu virusul Covid-19 a început, iar specialiștii au reușit să facă un prim vaccin împotriva acestui cumplit virus. Statele Unite ale Americii a început deja testele pe oameni pentru a vedea efectele acestui vaccin. La fel au făcut și specialiștii chinezi, care de asemenea au dezvoltat niște vaccinuri împotriva coronavirusului.

Primele vaccinuri împotriva Covid-19, testate pe oameni

Lanțurile farmaceutice și laboratoarele de cercetare sunt în linia întâi pentru a dezvolta și produce vaccinuri pentru întreaga lume împotriva covid-19. Unul dintre tratamentele propuse de specialiști se numește Remdesivir și este deja în ultimele etape ale studiilor clinice din Asia. Medicii din China spun că s-a dovedit a fi eficient în lupta cu acest virus și că în curând va ieși pe piață.

În același timp, cercătătorii americani de la Institutul de Cercetare Kaiser Permanente Washington din Seattle au dezvoltat și ei un vaccin Covid-19, care se află deocamdată în prima etapă de studiu, potrivit Associated Press.

Cercetătorii americani și-au ales un eșantion de oameni perfect sănătoși, fără prombleme cronice, pentru a testa acest virus. Prima persoană testată, un manager al unei companii de tehnologie, a declarat că se simte nemaipomenit după injecția primită cu antivirusul. „Cu toții ne simțim atât de neputincioși. Aceasta este o oportunitate uimitoare pentru mine de a face ceva „, a spus Jennifer Haller, 43 de ani, din Seattle, înainte de a fi vaccinat. După injecție, a părăsit sala de examen cu un zâmbet larg: „Mă simt grozav.”. Momentan, însă, cercetătorii au spus că nu-l poate oferi publicului larg până nu se fac mai multe teste, potrivit digi24.

Zeci de cercetători, în căutarea vaccinului împotriva coronavirusului

Nu sunt singurii specialiști care fac cercetări în această perioadă. Și Inovio Pharmaceuticals vor începe propriul studiu pe oameni luna viitoare în SUA, China și Coreea de Sud. Din păcate, în ciuda acestor multor eforturi, un vaccin anti-coronavirus va fi disponibil într-un timp de 12 până la 18 luni, spune un specialist de la Institutul Național de Sănătate din SUA. În cazul SARS, s-a așteptat 20 de luni pentru un vaccin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: