Redactia.ro
Home » Știri » Italia: ”Ucide mai mult foamea decât virusul”

Italia: ”Ucide mai mult foamea decât virusul”

În toată Italia și în special în sud unde existau probleme economice și înainte de a fi impuse măsurile restrictive, numeroase persoane declară că nu mai au bani nici măcar pentru alimentele de strictă necesitate. Pescarii, vânzătorii ambulanți, zidarii, croitorii și toți cei care câștigau bani de pe o zi pe alta sunt la limita disperării.

La periferia orașului Napoli s-a răspândit și mai mult, pe fondul sărăciei, criminalitatea organizată. ”Ucide mai mult foamea decât virusul”, afirmă majoritatea celor care nu mai au ce pune pe masă, potrivit iene.mediaset.it. Potrivit unui studiu, în momentul de față, riscul ca firmele și companiile din sud de dimensiuni medii să dea faliment este de patru ori mai mare decât în restul Italiei. Conform CGIL, Confederația Generală Italiană a Muncii, în provincia Palermo o persoană din patru lucra la negru. 

În Catania, majoritatea celor care cer ajutor sunt femei, în special cele care îngrijeau bătrâni și dintr-un salariu asigurau de mâncare unei familii întregi sau chiar două, uneori fiind obligate să suțină și familia fiului șomer. De asemenea, există familii se întrețineau făcând trafic de droguri, ceea ce înseamnă că în momentul de față riscă toți să moară de foame. 

O altă categorie de persoane asupra cărora se răsfrâng din plin consecințele epidemiei este constituită de prostituate. Potrivit ilmattino.it, acestea au declarat că preferă să moară din cauza virusului decât de foame, exprimându-și cât se poate de clar indignarea: ”Trebuie să rămânem închiși ca să evităm să murim? Dar așa murim oricum! Dacă nu ar fi fost bisericile și diverse asociații, nu am fi rezistat de foame. Nu suntem bestii. Dați-ne un ajutor pentru a putea supraviețui sau va izbucni o revoltă.” Prostituția în Italia nu este ilegală, dar nici recunoscută din punct de vedere legal. Din acest motiv, cei care câștigă bani în acest fel nu pot beneficia de ajutoare economice. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: