Redactia.ro
Home » Știri » Italia va prelungi starea de urgență până la sfârșitul lunii octombrie

Italia va prelungi starea de urgență până la sfârșitul lunii octombrie

Italia

Italia intenționează să extindă starea de urgență, ceea ce îi permite să se pronunțe prin decret fără a fi nevoie de aprobarea parlamentului, în ciuda protestelor aprige din partea partidelor de opoziție.

„Guvernul va lua decizia de a extinde starea de urgență până în data de 31 octombrie dar doar după ce ea va trecede parlament”, a anunțat ministerul Sănătății italian Roberto Speranza, marți, conform presei din peninsulă, potrivit Politico. Marți după-amiază, prim-ministrul Giuseppe Conte îi va informa pe senatori de intenția sa privind prelungirea stării de urgență. Starea de urgență a fost instituită în Italia la sfârșitul lunii ianuarie pentru o perioadă de 6 luni. Ea urmează să expire în data de 31 iulie.

Executivul din Italia poate iniția starea de urgență fără acord parlamentar în cazul „dezastrelor și catastrofelor naturale sau alte evenimente care trebuie gestionate cu puteri extraordinare”, conform unei legi din 1992. Ea poate dura cel mult 12 luni și poate fi prelungită apoi cu cel mult încă un an. Partidele de opoziție spun că vor contesta demersul. Liderul Ligii din Italia, Matteo Salvini, a declarat săptămâna trecută că „Nu există o urgență pentru sănătate … oricine dorește să extindă starea de urgență este un inamic al Italiei”.

Și Muntenegru a instituit din nou starea de urgență

Muntenegru, care pe 2 iunie proclamase sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său, a reintrodus starea de urgenţă în urma înmulţirii accentuate a cazurilor de coronavirus. Noile restricţii menite să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2, printre care se numără purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi de asemenea în unele spaţii deschise în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale, au intrat în vigoare miercurea trecută.

Vor fi limitate la maxim 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la maxim 20 în spaţii închise, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi. Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente, relatează Agerpres.

Autorităţile de la Podgoriţa au proclamat pe 2 iunie sfârşitul epidemiei, după ce timp de 28 de zile consecutive nu se mai înregistrase niciun nou caz de COVID-19. Au urmat încă două săptămâni de asemenea fără niciun nou caz, care însă a apărut pe data de 14 iunie, iar de atunci numărul îmbolnăvirilor a crescut rapid.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: