Redactia.ro
Home » Stil de viață » Iubeşti florile, le îngrijeşti, dar ATENŢIE la această plantă! Îţi poate aduce o amendă uriaşă dacă o în grădină

Iubeşti florile, le îngrijeşti, dar ATENŢIE la această plantă! Îţi poate aduce o amendă uriaşă dacă o în grădină

Plantele pe care trebuie să le muți în casă în noiembrie. Sfaturi pentru a le proteja de îngheț

Specialiştii au ajuns la concluzia că sute de mii de români sunt afectaţi, în mod constant, de ambrozie, iar autorităţile încă se chinuie să găsească o soluţie reală pentru rezolvarea acestei probleme.

În fiecare an, în jur de 500.000 de români au de suferit, în mod constant, din cauza terenurilor cu ambrozie. Alergia la ambrozie este o problemă care a devenit tot mai serioasă în ultimii ani.

Amendă de 5.000 lei pentru ambrozie

Ambrozia este planta pentru care poţi fi amendat dacă o ai în grădină. Toate persoanele care au pe proprietatea lor ambrozie pot scoate bani frumoși din buzunar dacă nu o elimină.

Fiecare proprietar de teren vilan sau extravilan are obligația să taie ambrozia atunci când apare pe pământul său. Cei care nu fac acest lucru sunt pasibili de amendă. Aceasta pleacă de la 1.000 de lei și poate ajunge până la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice.

Persoanele juridice trebuie să se aștepte la sancțiuni și mai mari, de până la 20.000 de lei. Ambrozia trebuie stârpită înainte de apariţia primelor inflorescenţe, respectiv până pe data de 30 iunie a fiecărui an.

Ce este şi cum arată ambrozia

Conform specialiştilor, ambrozia este o plantă cu talie semiînaltă, de aproximativ 50 de centimetri sau maxim un metru, însă există posibilitatea, în anumite cazuri, ca aceasta chiar să depăşească 1,2 şi să ajungă chiar şi la 1,5 metri înălţime.

Prin impactul ei, ambrozia este considerată „cea mai nocivă buruiană” şi îşi atinge punctul culminant în august sau septembrie, când cei cu alergii la această plantă încep să resimtă cel mai puternic afecţiunile provocate de aceasta.

Printre simptome se mai află mâncărimi la nivelul ochilor și lăcrimarea acestora. Celor afectați de alergie le curge nasul constant. Peste două milioane și jumătate de români sunt expuși alergiilor provocate de ambrozie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: