Redactia.ro
Home » Știri » Jaf ca-n filme la Londra! Trei români au săpat un tunel până la o casă de bijuterii și au furat diamante de 300.000 de lire

Jaf ca-n filme la Londra! Trei români au săpat un tunel până la o casă de bijuterii și au furat diamante de 300.000 de lire

jaf bijuterii

Trei români au jefuit o celebră casă de bijuterii din Londra, de unde au plecat cu aur și diamante de 300.000 de lire sterline. Aceştia au săpat un tunel dintr-un apartament până în interiorul magazinului.

Totul s-a întâmplat în luna martie a acestui an când presa britanică relata despre o spargere la o casă de bijuterii, de unde hoții au reușit să fugă cu aur și diamante în valoare de 300.000 de lire sterline.

Săptămâna trecută, doi dintre ei au fost identificați și arestați pe teritoriul României. Curtea de Apel Iași a validat mandatele europene de arestare, acceptând procedura de extrădare.

Cei doi bărbaţi, Marian Sorin Munteanu (43 de ani) şi Cristin Florin Neagu (46 de ani), au fost extrădaţi ca urmare a unor decizii luate de Curtea de Apel Iaşi, care, chiar dacă audiaţi, nu au dat informaţii despre jaful din Londra. Mai mult, Munteanu, care până în octombrie 2019 a figurat în Marea Britanie ca director al unei firme, a precizat că a locuit în Anglia alături de mai multe persoane şi că nu a ştiut că e cercetat, motivând că, probabil, foştii săi colegi nu i-au comunicat că e căutat de poliţie, relatează ziaruldeiasi.

Investigatorii englezi au spus încă de atunci că hoții au lăsat urme și că va fi o chestiune de timp până când aceștia vor fi prinși. Astfel că, după circa șapte luni de la lovitura dată la casa de bijuterii, indiciile au dus către doi bărbați din Bârlad.

Caz fără precedent! Mașina Poștei, jefuită de un mascat

Al treilea suspect al jafului nu a mai reuşit să plece din ţară, el fiind incriminat în aprilie 2019, în Anglia. Îl cheamă Nicolae Şişcă şi are 45 de ani. Şi el figurează ca director al unor companii din Anglia. Pentru faptele lor, românii riscă până la 10 ani de închisoare în Marea Britanie.

Povestea jafului de la bijuteria George Attenborough & Son, de pe Fleet Street, a „explodat“ în presa din Marea Britanie pe 27 martie 2019, când marile ziare citau informaţii oficiale ale poliţiei despre acest caz. La acel moment, la nivel mediatic, nu se ştia cine sunt autorii, chiar dacă poliţiştii declarau că jaful „nu a fost nici pe departe atât de sofisticat“ precum altele ce au avut loc în Londra în ultimii ani. Tot în martie, presa din Marea Britanie, citând Poliţia, preciza că prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 500.000 de lire sterline.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini