Redactia.ro
Home » Știri » Jaf pe banii publici la Ministerul Culturii: Coafeze angajate fără concurs pe salarii uriașe

Jaf pe banii publici la Ministerul Culturii: Coafeze angajate fără concurs pe salarii uriașe

coafeze

Coafeze angajate fără concurs la Ministerul Culturii. Acuzațiile vin din partea sindicatului Culturalia care susține că ministrul Culturii că acoperă cheltuielile nejustificate din cadrul instituției, scoase la lumină de raportul Curții de Conturi a României.

Auditul financiar asupra contului anual de execuţie a bugetului de stat pentru anul 2018 asupra activităţii Ministerului Culturii a scos la iveală faptul că 14 persoane, printre care chiar şi hairstylişti, au fost detaşate ilegal în Ministerul Culturii din mediul privat.

Informaţia a fost furnizată joi de sindicatul angajaţilor din minister – „Culturalia”, potrivit căruia salariile primite de hair-stylişti au fost „de aproape trei ori mai mari, faţă de cât prevede grila de salarizare din Ministerul Culturii, raportată la Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, potrivit Mediafax.

Stare de alertă în Bulgaria din cauza gripei. Au fost închise școlile și grădinițele

Persoanele detaşate din societăţi comerciale au ocupat funcţii de consilieri în cadrul Ministerului Culturii, pe salarii cuprinse între 6.600 şi 13.500 de lei/brut pe lună. Asta în condiţiile în care remuneraţia maximă prevăzută de grilele de salarizare era de aproximativ 5.000 de lei brut/lună.

„Sunt nereguli foarte mari descoperite chiar de Curtea de Conturi, în urma controlului realizat în 2019. Din păcate, ministerul le-a ascuns sub preş, aşa că noi le facem publice. Am înţeles de abia acum de ce Ministerul Culturii nu a avut bani să plătescă drepturile salariale cuvenite. Banii au mers la persoane din mediul privat, detaşate pe salarii uriaşe. Este o bătaie de joc, pe bani publici!”, a declarat Ana Marin, preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Ministerul Culturii „Culturalia”, pentru adevărul.ro.

Coafezele „tundeau” bani și la Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că a descoperit la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) coafeze angajate pe posturi de „specialiști”.

„Când faci o asemenea afirmaţie trebuie să vii punctual, dar să spunem la general că sunt suspiciuni, e de înţeles, nu prea greu. Până la verificare, e această suspiciune, că în România nu s-a respectat directiva 57, cine face asemenea afirmaţii îl trimit acum la directiva 57 privind Natura 2000 care pune în pagina juridică proceduri şi conduita pe care să o realizeze fiecare din cei care acced la aceste sume. E exclus să se fi întâmplat asta, dacă e aşa ceva, e obligat să ia măsuri cuvenite”, s-a apărat fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: