Redactia.ro
Home » Știri » Stare de alertă în Bulgaria din cauza gripei. Au fost închise școlile și grădinițele

Stare de alertă în Bulgaria din cauza gripei. Au fost închise școlile și grădinițele

Stare de alertă în Bulgaria din cauza gripei. Au fost închise școlile și grădinițele

Stare de alertă în Bulgaria din cauza gripei. Au fost închise școlile și grădinițele. În mai multe regiuni din Bulgaria au fost închise mai multe școli și grădinițe din cauza gripei.

Stare de alertă în Bulgaria din cauza gripei. Au fost închise școlile și grădinițele

Conform autorităților din Sofia, sunt peste două sute de cazuri de gripă, dar nu a fost anunțat niciun deces. Spitalele din Bulgaria sunt pline după ce oamenii le-au luat cu asalt. Potrivit Știrile ProTv, cele mai multe cazuri s-au semnalat în rândul copiilor.

Medicii susțin că sunt pacienți cu temperatură foarte mare, dureri în gât și cu o stare generală de oboseală. Cadrele didactice din spitale știu foarte bine care sunt pașii ce trebuie urmați în momentul în care un posibil bolnav ajung la ei.

În spitalele mai mari au fost amenajate saloane speciale pentru cei cu complicații apărute din cauza gripei. De asemenea, în Bulgaria nu au fost semnalate suspiciuni privind coronavirusul.

România se pregătește de epidemia de gripă. Ce ne recomandă medicii

Dr. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt la Insititutul Matei Balaș a explicat care este diferența dintre gripă și răceală. Acesta a precizat că deb
utul gripei este mult mai agresiv, dintr-o dată ne trezim cu o febră foarte mare, iar durerile sunt impresionante.

„Dacă apar acestea două, eventual dacă se mai adaugă și tulburările de respirație cu foarte mare probabilitate avem gripă. Medicul de familie pe baza acestor simptome poate pune diagnosticul clinic și poate prescrie tratamentul”, a declarat Cătălin Apostolescu.

În ceea ce privește testele de gripă, medicu Cătălin Apostolescu a precizat că testarea de gripă este un act medical, pe care medicul îl face în urma unui consult.

Specialiștii le recomandă celor care au simptome specifice gripei să contacteze mai întâi medicul de familie.

Loading...