Redactia.ro
Home » Știri » Jandarm, erou pe Litoral! Ce s-a întâmplat pe plaja din Costinești, când un salvamar încerca să salveze un tânăr de 18 ani de la înec

Jandarm, erou pe Litoral! Ce s-a întâmplat pe plaja din Costinești, când un salvamar încerca să salveze un tânăr de 18 ani de la înec

GALERIE FOTO (2)

Un jandarm a devenit erou pe litoral, după ce a dat o mână de ajutor unui salvamar chiar în timp ce îi acorda primul ajutor unui tânăr de 18 ani abia scos din valurile mării. 

Hoții dau lovitura când nu te aștepți! În timp ce acorda primul ajutor unui tânăr scos din apele mării, un salvamar din Costinești a fost jefuit. Însă, hoțul nu s-a bucurat prea mult de lovitură. La scurt timp, a fost prins de de un jandarm aflat în concediu pe litoral, iar tâlharul s-a ales acum cu dosar penal pentru furt.

Jandarm, erou pe litoral. Ce s-a întâmplat pe plaja din Costinești

Întâmplarea terifiantă s-a petrecut în urmă cu câteva zile, chiar pe plaja din zona Obelisc din stațiunea Costinești.

Un tânăr de 18 ani din Iași a fost scos din valuri de un salvamar, ajutat de un polițist detașat din Covasna. Adus la mal, tânărul a fost preluat de medici, iar salvamarul îi ajuta, când, la un moment și-a dat seama că telefonul lăsat pe nisip, lângă el, a dispărut.

Un hoț a profitat de momentele de groază și a vrut să dea lovitura. Însă, în scurt timp, avea să plătească scump pentru fapta sa.

Postarea făcută chiar de Ministerul Afacerilor Interne

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe Facebook întâmplarea, în cel mai mic detaliu.

“El este Dan. El este polițistul care a salvat un tânăr de la înec în Marea Neagră.

Totul s-a petrecut în stațiunea Costinești, acum două zile.

Polițistul din Covasna, detașat de o săptămână pe litoral, se plimba în timpul liber pe digul din apropierea Obeliscului, moment în care a auzit pe cineva că strigă după ajutor.

– Se îneacă! A intrat aici și nu a mai ieșit, i-a spus un bărbat extrem de agitat.

Imediat Dan și-a dat tricoul jos și a sărit în apă. Adâncimea era destul de mare, în jur de 3 metri. A căutat câteva zeci de secunde, dar, pentru că a simțit că rămâne fără aer, a ieșit la suprafață.

– Nu se vede nimic aici, i-a spus bărbatului de pe dig.

– Haideți un pic mai încoace. Aici a sărit.

Dan s-a mai scufundat o dată și a început să caute. A zărit după scurt timp o siluetă aflată pe fundul mării, dar nu mai avea aer să o poată ridica.

A ieșit la suprafață, a respirat puternic și s-a scufundat iar. A ajuns la victimă și, cu ultimele puteri, a reușit să o aducă la suprafață.

În tot acest timp, salvamarii s-au alertat și au ajuns la locul unde se afla colegul nostru, împreună cu victima inconștientă.

– Îl tragem noi în barcă, stai liniștit, i-a spus unul dintre aceștia.

– Luați-mă și pe mine că nu mai am putere, le-a răspuns Dan, în timp ce s-a prins cu mâinile de un skijet al unui salvamar. Victima, un băiat foarte tânăr, a fost adusă pe plajă, iar salvamarii au început procedurile specifice de resuscitare. Imediat a ajuns la fața locului și ambulanța și, la câteva minute, a aterizat un elicopter SMURD care l-a și preluat pe băiat, care era încă în stare inconștientă.”, au povestit pe Facebook cei de la Ministerul de Interne.

Spre seară, Dan a auzit că tânărul a decedat. S-a ridicat de la masă, a plecat spre plajă și, timp de minute bune, a stat singur și a plâns. Deși nu îl cunoștea pe acel băiat, se simțea vinovat că nu reușise să-l salveze. A vrut să sune la spital, dar nu a avut puterea aceasta.

După o noapte albă, vestea bună a venit ieri dimineața când Dan a fost oprit de un coleg.

– Bravo! Am auzit că ai salvat pe cineva. Felicitări!

– L-am scos la suprafață, dar se pare că degeaba.

– Cum degeaba? Victima a ieșit din comă. Medicii sunt optimiști. Felicitări, colega!

– Trăiește?

– Da, da! Trăiește!

Atunci Dan a început să plângă a doua oară, de data aceasta de fericire.

DAN, cuvintele sunt puține pentru a-ți mulțumi! Ceea ce ai făcut este EXTRAORDINAR!

OMULE, jos pălăria!

P.S. De parcă nu se întâmplaseră destule lucruri grave, în timpul acordării primului ajutor, un bărbat “aflat prin zonă” i-a furat telefonul unuia dintre salvamarii ce acordau primul ajutor băiatului. Aflat în concediu de odihnă, Andrei, un tânăr jandarm timișorean de 21 de ani, a intervenit prompt și după ce l-a imobilizat, l-a predat poliției. ANDREI, suntem mândri de tine!”, este postarea făcută pe Facebook de cei de la Ministerul de Interne.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: