Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden, decizie fermă în contextul războiului ruso-ucrainean: „Nu vom duce un război împotriva Rusiei în Ucraina”

Joe Biden, decizie fermă în contextul războiului ruso-ucrainean: „Nu vom duce un război împotriva Rusiei în Ucraina”

Joe Biden, decizie fermă în contextul războiului ruso-ucrainean

Joe Biden, decizie fermă în contextul războiului ruso-ucrainean. Președintele american a declarat vineri seară, că Vladimir Putin și-a propus să ocupe rapid Ucraina și să destreame NATO, UE și SUA. În ciuda atacurilor nemiloase ale rușilor împotriva ucrainenilor, Joe Biden a anunțat că NATO nu se va lupta cu Rusia.

Joe Biden, decizie fermă în contextul războiului ruso-ucrainean: „Nu vom duce un război împotriva Rusiei în Ucraina”

Joe Biden a vorbit vineri despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Președintele Statelor Unite ale Americii a promis că Rusia va plăti un preț mare dacă va folosi arme chimice în râzboiul din Ucraina. Avertismentul președintelui american vine la scurt timp după ce mai mulți lideri occidentali și-au exprimat îngrijorarea că ar putea avea loc un astfel de atac. Ministerul de Externe al Rusiei continuă să spună că SUA și Ucraina se pregătesc pentru un astfel de atac. Joe Biden a declarat că o confruntate directă între forțele americane și armata rusă în conflictul din Ucraina trebuie evitată, deoarece acest lucru ar putea conduce la al Treilea Război Mondial.

„Vreau să fiu clar: vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO cu toată puterea unui NATO unit şi galvanizat. Dar nu vom duce un război împotriva Rusiei în Ucraina. „O confruntare directă între NATO şi Rusia este Al Treilea Război Mondial. Şi este ceva ce trebuie să ne străduim să prevenim”, a explicat preşedintele SUA.

Biden acuză Rusia că folosește arme chimice în Ucraina

Președintele american a declarat că Rusia ar putea încerca să folosească arme chimice sau biologice în Ucraina. Avertismentul lui Biden a fost un răspuns la o întrebare după declarațiile de vineri dimineață de la Casa Albă, unde a anunțat noi măsuri pentru a pedepsi Rusia pentru războiul din Ucraina. „Nu voi vorbi despre serviciile de informații. Dar Rusia ar plăti un preț sever dacă ar folosi arme chimice.”, a declarat Biden.

Premierul britanic, Boris Johnson și oficialii de rang înalt de la Casa Albă au acuzat Rusia că încearcă să inventeze o poveste potrivit căreia SUA și Ucraina ar plănui să folosească arme chimice. „Ei încep să spună că există arme chimice care au fost depozitate de către adversarii lor sau de către americani. Și astfel, atunci când ei înșiși vor desfășura arme chimice, așa cum mă tem că ar putea face, au ca un fel de maskirovka, o poveste falsă pregătită să meargă.”, a declarat Johnson pentru Sky News joi.

Legat de această acuzație, Kremlinul a negat orice legătura că ar pregăti un atac cu arme chimice. Ministerul rus de Externe a continuat să acuze Ucraina și SUA pentru un posibil atac. „Grupurile radicale ucrainene aflate sub controlul reprezentanților serviciilor speciale americane au pregătit mai multe scenarii potențiale de utilizare a substanțelor chimice toxice pentru a efectua diverse tipuri de provocări”, a declarat vineri Ministerul de Externe din Rusia.

Guvernele occidentale au acuzat Rusia în urmă cu ceva timp că a ajutat la mușamalizarea atacurilor cu arme chimice în Siria, în apărarea guvernului Bashar al-Asaad. Marea Britanie este de părere că Rusia s-a aflat în spatele otrăvirii în 2018 a fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: