Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden, un nou atac la adresa lui Vladimir Putin: „Este un dictator criminal”

Joe Biden, un nou atac la adresa lui Vladimir Putin: „Este un dictator criminal”

Joe Biden, un nou atac la adresa lui Vladimir Putin

Joe Biden, un nou atac la adresa lui Vladimir Putin. La doar o zi după ce președintele Americii a spus că liderul de la Kremlin este un „criminal de război”, Joe Bide revine cu noi acuzații la adresa lui Putin. Acesta a declarat că președintele Rusiei este un „dictator criminal”.

Joe Biden, un nou atac la adresa lui Vladimir Putin: „Este un dictator criminal”

Joe Biden continuă să îl acuze pe Vladimir Putin de cruzime. În urmă cu o zi, președintele american declarat că liderul de la Kremlin este un „criminal de război”. Joe Biden a revenit cu o nouă acuzație la adresa lui Putin. Acesta a vorbit la un eveniment la Casa Albă, cu ocazia Zilei Sf. Patrick. Liderul SUA a spus că Vladimir Putin este „dictator criminal, un ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean”, potrivit CNN.

Întrebat de un reporter, Biden a declarat că îl consideră pe Putin vinovat de toae crimele produse în Ucraina. Ulterior, declarația de miercuri a președintelui american a stârnit o reacție a Kremlinului, care a declarat că este o „retorică inacceptabilă și de neiertat”. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a spus că este de acord cu declarația președintelui Biden. „Personal, sunt de acord (cu declarația președintelui – n.r.). A trage cu intenție împotriva civililor este crimă de război. După distrugerile din ultimele trei săptămâni, mi-e greu să cred că rușii fac altceva”, a spus Antony Blinken.

Joe Biden, amenință China dacă trimitr Rusiei ajutor militar

Ministrul de Externe al SUA, Antony Blinken a transmis că președintele american Joe Biden îl va amenința vineri pe liderul chinez, Xi Jinping, cu sancțiuni dure în cazul în care China trimite ajutor militar în Rusia. „Suntem îngrijorați că intenționează să asiste direct Rusia cu echipamente militare care ar fi folosite în Ucraina. Președintele Biden va vorbi mâine cu președintele Xi și îi va spune că țara sa va fi responsabilă pentru orice act care vizează sprijinirea Rusiei în agresiunea ei și că nu vom ezita să îi impunem sancțiuni”, a spus el reporterilor.

Joe Biden va purta, vineri, o discuție cu omologul său chinez, în contextul în care Statele Unite face presiuni asupra Chinei pentru a nu oferi ajutor militar Rusiei, în războiul cu Ucraina. Cei doi lideri vor discuta despre gestionarea competiției între cele două țări, despre ofensiva rusă împotriva Ucrainei și despre alte probleme care generează preocupări pentru ambele națiuni. „Este vorba despre eforturile în derulare de a menţine deschise canalele de comunicare între Statele Unite şi Republica Populară Chineză”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat transmis de purtătoarea de cuvânt Jen Psaki. Conducerea Chinei nu a condamnat invadarea Rusiei în Ucraina, iar liderii occidentali l-au abordat pe Xi Jinping pentru a vedea dacă este posibilă o mediere a Chinei în conflict. Departamentul de Stat americana a anunțat că urmărește cu atenția dacă China va ajuta Rusia. Beijingul ar putea să-i ordone Moscovei să oprească atacurile sângeroase în Ucraina, conform purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: