Redactia.ro
Home » TV » Judecătorii au dat prima decizie în procesul dintre Mihai Bendeac și Antena 1. Trustul i-a cerut 1.3 milioane de euro

Judecătorii au dat prima decizie în procesul dintre Mihai Bendeac și Antena 1. Trustul i-a cerut 1.3 milioane de euro

Mihai Bendeac

În lumea media din România, conflictele dintre personalități și trusturile de televiziune nu sunt rare, iar unul dintre cele mai recente și mai notorii litigii este cel dintre Mihai Bendeac și Antena 1. Acest conflict a atins un nou nivel odată cu mutarea disputelor în instanță. La baza acestui proces stă plecarea lui Mihai Bendeac din cadrul emisiunii iUmor, lucru care a nemulțumit profund conducerea trustului media. Într-o încercare de a-și apăra drepturile și interesele, Antena 1 a acționat în judecată celebrul actor și comediant.

Disputa dintre Mihai Bendeac și Antena 1 ajunge în instanță

Disputa juridică dintre Mihai Bendeac și Antena 1 a escaladat, ajungând în fața instanței. Trustul de media a reacționat vehement la plecarea fostului jurat de la emisiunea iUmor, intentând un proces la Tribunalul București. Această decizie a fost motivată de nemulțumirea față de decizia actorului de a părăsi postul de televiziune.

Primul termen al procesului a avut loc pe 6 martie 2024, iar în cadrul acestei înfățișări, instanța a luat o hotărâre importantă. Antena 1 a solicitat ca dosarul să fie transferat la o altă secție a Tribunalului București, iar această cerere a fost acceptată de către magistrați, deschizând astfel calea pentru soluționarea litigiului în altă instanță. Procesul se concentrează pe aspecte legate de drepturile de autor și drepturile conexe și a fost inițiat de Antena 1 în data de 15 martie 2023, la scurt timp după ce s-au răspândit zvonuri despre o posibilă colaborare a lui Mihai Bendeac cu postul concurent, Pro TV.

Admite excepţiei necompetenţei materiale procesuale a secţiei a III-a civile a Tribunalului Bucureşti, invocată de reclamantă. Declină cauza, spre competentă soluţionare secţiei a VI-a profesionişti, a Tribunalului Bucureşti. Fără cale de atac. Pronunţată, astăzi, 06.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, de arată în decizia instanței.

Istoricul disputelor dintre Mihai Bendeac și Antena 1

Nu este pentru prima oară când Mihai Bendeac și Antena 1 se regăsesc într-un conflict juridic. În urmă cu aproape un deceniu, cele două părți au fost implicate într-un alt litigiu. În anul 2014, trustul media a cerut actorului despăgubiri în valoare de 1.300.000 de euro, după ce acesta a părăsit emisiunea iComedy.

Deși instanța a decis în favoarea Antenei, acordându-i acesteia o sumă mult mai mică, respectiv 3000 de euro, pentru încălcarea clauzelor contractuale, sentința nu a fost pe placul trustului media. Cu toate acestea, ulterior, cele două părți au reușit să ajungă la o înțelegere, punând capăt disputelor juridice. Mihai Bendeac și-a reluat activitatea pe micile ecrane în cadrul emisiunii „În puii mei”, care a cunoscut un succes remarcabil și a reprezentat un nou început în cariera sa televizată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: