Redactia.ro
Home » Știri » Judecătorii au dat verdictul în cazul criminalului din Onești. Ce s-a întâmplat cu Gheorghe Moroșan

Judecătorii au dat verdictul în cazul criminalului din Onești. Ce s-a întâmplat cu Gheorghe Moroșan

Gheorghe Moroșan, bărbatul în vârstă de 68 de ani care a ucis doi muncitori în fostul său apartament, a ajuns după gratii. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă, după ce a fost externat din spital.

Judecătorii au dat verdictul în cazul criminalului din Onești. Ce s-a întâmplat cu Gheorghe Moroșan

Criminalul din Onești, Gheorghe Moroșan, a fost arestat preventiv și plasat după gratii. El va sta, momentan, în închisoare până pe data de 20 aprilie, cu posibilitate de prelungire, până la luarea unei decizii finale, potrivit wowbiz.ro

„Admite sesizarea I.P.J. Bacău având ca obiect confirmarea arestării preventive a inculpatului Moroşan Gheorghe şi a executării mandatului de arestare emis pe numele acestuia.Confirmă măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Moroșan Gheorghe, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi două infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal. Constată că durata măsurii arestării preventive este de 30 de zile, începând cu data de 22.03.2021 şi până la data de 20.04.2021, inclusiv. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Moroșan Gheorghe – av. Umbrărescu Cozmin, delegaţie nr. 12757/24.03.2021 – în cuantum de 313 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului”, conform judecătorilor.

Și soția lui Gheorghe Moroșan se află după gratii

Încă din momentul când se afla pe patul de spital, polițiștii au dispus mandat de arestare preventivă pe numele pensionarului. Reamintim că acesta a fost internat, după ce fost împușcat cu bile din cauciuc, de către polițiști, atunci când el l-a ucis și pe al doilea muncitor în fostul său apartament. De altfel și soția lui Gheorghe Moroșan a ajuns în închisoare, tot cu mandat de arestare preventivă. Femeia i-a fost complcie soțului, informându-l la telefon, în ziua crimei, cum aveau de gând să intervină oamenii legii peste el, în apartament. În geanta acesteia, au fost găsite și 10 coliere autoblocante, pe care avea de gând să ele folosească la imobilizarea celor doi muncitori. Întreaga tragedie săvârșită de Gheorghe Moroșan a avut loc pe 1 martie, iar acum riscă ani grei de închisoare.

„Din probele administrate în cauză până în prezent, procurorii au stabilit în 1 martie, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament se fac lucrări de renovare, Moroșan și soția lui au plecat de la domiciliul lor din comuna Bogdăneşti, județul Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil.Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper, au stabilit procurorii.