Redactia.ro
Home » Știri » Judecătorii au respins cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată: ”Am stat destul aici. Nu reprezint un pericol pentru societate”

Judecătorii au respins cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată: ”Am stat destul aici. Nu reprezint un pericol pentru societate”

Judecătorii au respins cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată: ”Am stat destul aici. Nu reprezint un pericol pentru societate”

Liviu Dragnea trece prin momente grele după ce judecătorii au respins cererea de eliberare condiționată. Fostul lider PSD se află în penitenciarul Rahova după o condamnare cu executare de trei ani și șase luni în dosarul Teleorman. 

Judecătorii au respins cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată

Aflat în dimineața zilei de marți, în fața judecătorilor din cadrul Judecătoriei sectorului 5, Liviu Dragnea i-a rugat pe aceștia să îi accepte cererea de eliberare, deoarece și-a ispășit pedeapsa și nu reprezintă un pericol pentru societate. Fostul lider PSD se află în penitenciarul Rahova după o condamnare cu executare de trei ani și șase luni în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Potrivit avocatei sale, aceasta le-a spus judecătorilor că Liviu Dragnea are la dosar un punct de vedere al unei societăți comerciale care dorește să-l angajeze după eliberare. În plus, Flavia Teodosiu a afirmat că Liviu Dragnea, clientul său, întrunește condițiile solicitate de lege pentru eliberarea condiționată, plătind deja prejudiciul din dosarul său.

Pentru a-i sensibiliza pe judecători, avocata a făcut apel la înțelegerea acestora față de fostul lider PSD, cu atât mai mult că ne aflăm în Săptămâna Mare, perioadă în care orice om e bine să dea dovadă de o înțelegere sufletească.

”Ne aflăm în faţa unei cereri de liberare condiţionată pe articolul 59 din vechiul Cod penal: a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. Atributul dumneavoastră esenţial este să constataţi îndeplinirea condiţiilor. (…) A fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie şi februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluţiile, deşi definitive. Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească. Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat. A fost carantinat de trei ori, o dată în decembrie şi de două ori ulterior, deşi avea teste negative. Comisia a constatat în unanimitate că a avut o atitudine pozitivă. A achitat prejudiciul din dosar. Aveţi la dosar o societate care îl va încadra în muncă. (…) Să nu uitaţi că suntem în Săptămâna (…) înainte de Paşte”, a afirmat Teodosiu, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea consideră că a plătit suficient pentru greșeala sa

Mai mult, prin intermediul videoconferinței, Liviu Dragnea le-a solicitat judecătorilor să-l elibereze, dar acest lucru îl lasă la aprecierea loc. Acesta consideră că a plătit suficient pentru greșeala sa, nereprezentând un pericol pentru cetățeni.

”Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat. Am stat destul aici, nu reprezint un pericol pentru societate şi las la aprecierea dumneavoastră”, a afirmat Liviu Dragnea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: