Redactia.ro
Home » Știri » Județele afectate de coronavirus. Bucureștiul rămâne în zona roșie

Județele afectate de coronavirus. Bucureștiul rămâne în zona roșie

GALERIE FOTO (2) A inceput valul al treilea de coronavirus

Județele afectate de coronavirus. Până astăzi, 16 ianuarie, pe teritoriul României au fost confirmate 691.488 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, 17.164 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 3.218 de cazuri noi, iar cele mai multe se află în București. Topul județelor aflate în zona roșie este completat de Timiș și Cluj.

Județele afectate de coronavirus. Bucureștiul rămâne în zona roșie

Județele afectate de coronavirus. În ultimele 24 de ore, Grupul de comunicare Strategică a anunțat că 3.218 de cazuri noi au fost raportate sâmbătă, 16 ianuarie. Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 691.488 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 620.058 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 17.164 de persoane diagnosticate cu infecție cu noul virus au decedat.

Potrivit noilor date, județele București, Timiș, Cluj și Iași au cele mai multe cazuri de infectare și se află în zona roșie. În București au fost raportate 454 de cazuri de infecție, în Timiș 222, 212 de cazuri au fost anunțate în Cluj și 171 în Iași. Județul Ilfov înregistrează în continuare cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus, având o incidentă cumulată la 14 zile, de 4,56 cazuri la mia de locuitori. 16 județe se aflau vineri în zona verde, cu rate de incidentă sub 1,5, iar cele mai reduse rate de infectare se înregistrează în Harghita, Olt și Vrancea.

Incidența cazurilor la nivel județean

Mutația braziliană a coronavirusului

O nouă mutație a coronavirusului a fost depistată în Brazilia, ridicând multe semne de întrebare. Mulți se întreabă dacă aceasta poate provoca boli mai severe sau ar putea să fie imună la vaccinurile actuale. Vineri, 15 ianuarie, Marea Britanie a interzis zborurile din America de Sud. Conform specialiștilor, varianta braziliană are trei mutații cheie în domeniul legării receptorului vârf care reflectă în mare parte unele dintre variantele pe care cercetătorii le-au indentificat în Africa de Sud. În decembrie, experții au detectat o nouă variantă a coronavirusului în Manus, nordul Braziliei. Momentan nu se știe dacă mutația provoacă o formă de COVID19 mai puternică.

Varianta braziliană, al fel ca cea din Africa de Sud, poartă o mutație în proteină spike numită E484K, care nu este prezentă în tulpina britanică. Mai mult, specialiștii au demonstrat că mutația E484K reduce recunoasterea anticorpilor. Oamenii de știință care analizează noua mutație din Brazilia, susțin că variantele pe care le împărtășește cu cea sud-africanpă par să fie asociate cu o creștere rapidă a cazurilor în locații în care ratele de infectare precedente au fost mai mari. Aceștia spus că este esențial să se investigheze repede dacă există o rată de infectare mare. Totodată, datele arată că varianta descoperită în Brazilia a fost detectată și Japonia.

În ceea ce privește eficiența vaccinulor anti-COVID19, acestea sunt considerate a avea un rezultat bun, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru un răspuns clar. O nouă doză de vaccin anti-coronavirus ar putea fi fabricat în 30 până la 40 de zile dacă se constată că o variantă a virusului este periculoasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: