Redactia.ro
Home » Știri » Județul cu cea mai mare rată de infectare din țară. Ce măsură drastică s-a luat

Județul cu cea mai mare rată de infectare din țară. Ce măsură drastică s-a luat

Alte șase localități din jurul Bucureștiului au intrat în carantină

Județul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Decizia de prelungire este valabilă de astăzi (vineri-n.r) și a fost avizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), din cauză că rata de infectare este de 7,15 la mie, la nivel local.

Județul Constanța, în continuare în carantină

Carantina în județul Constanța se prelungește pentru o nouă perioadă de 14 zile. Măsură se aplică de vineri, de la ora 20:00 și a fost avizată de INSP, ca urmare a ratei de infectare de 7,15 la mia de locuitori, informează Digi 24.

În contextul în care astăzi (vineri-n.r) județul Constanța trebuia sa iasă din carantină, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a solicitat prelungirea măsurii şi, ulterior, a fost avizată de INSP.

Măsuri pe timp de carantină

Nimeni nu intră și nimeni nu iese fără declarație pe propria răspundere, din județul Constanța, odată cu prelungirea carantinei. Potrivit autorităților, declarația pe propria răspundere poate fi scrisă manual, s-au descărcată de pe internet. Totodată, cetățenii își pot justifica ieșirea din case cu adeverinţă eliberată de angajator sau legitimaţie de serviciu. De asemenea, trebuie purtată mască de protecție, doar copiii de cinci ani, fiind exceptați de la această regulă.

Cum vor vota cetățenii din Constanța, în contextul carantinei

Duminică, 6 decembrie, toți românii sunt chemați să voteze la alegerile parlamentare, inclusiv cei din zonele plasate în carantină, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Mai mult, șeful statului a precizat că autoritățile nu se așteaptă la creșterea ratei de infectare, la nivel național, după alegerile parlamentare.

”Indiferent dacă trăiți într-un oraș carantinat sau cu incidență mică de infectare, toată lumea are același drept să meargă la vot, are aceleași posibilități, secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile, pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță. Îi invit pe români să meargă în număr mare la vot.

BEC a analizat toate situațiile, au găsit soluții pentru toate situațiile. Sunt convins că nu va fi nicio piedică pentru nimeni.Fiecare român care dorește să voteze, sper să fie cât mai mulți, poate să o facă în siguranță. Nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectărilor după alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

Scandal pentru pelerinajul Sfântului Andrei în Constanța

Restricțiile din Constanța, în contextul carantinei, au creat dispute înainte de organizarea pelerinajului Sfântului Andrei. Autoritățile locale au impus participarea doar a localnicilor, din comuna Ion Corvin, însă ÎPS Teodosie a cerut în instanță și participarea celorlalți români din țară. Cererea i-a fost respinsă.

”Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanții Arhiepicopia Tomisului prin Arhiepiscopl Tomisului- Înalt Preasfințitul Teodosie Petrescu (… ) în contradictoriu cu pârâții Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, Prefectura Județului Constanța, prefectul județului Constanța și Inspectoratul pentu Situații de Urgență Constanța. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”,a fost decizia Tribunalului Constanța.

ÎPS a catalogat nefirească decizia autorităților, ca doar localnicii să participe, anul acesta, la pelerinajul Sfântului Andrei. Asta pentru că, mai spune el, ”nu facem niciun abuz”.

”Aceste restricții prin care creștinii nu au voie să intre în biserică nu sunt firești. Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni?! Eu simt nevoia să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma acea cuvântătoare, oamenii de credință.

Orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de credință. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă, vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri, deși sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinței noastre. Avem dreptul acesta”, a spus ÎPS Teodosie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: