Redactia.ro
Home » Știri » Juliette Gréco s-a stins din viață. Artista avea 93 de ani

Juliette Gréco s-a stins din viață. Artista avea 93 de ani

GALERIE FOTO (5) Juliette Gréco s-a stins din viață

Una dintre cele mai cunoscute cântărețe din Franța s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani. Artista a încântat cu vocea ei unică generații întregi, preluând statutul de mare doamnă a cântecului francez de la Edith Piaf.

Juliette Gréco s-a stins din viață. Artista avea 93 de ani

Juliette Gréco a murit la vârsta de 93 de ani în locuința sa din sud-estul Franței. Artista s-a retras de pe scenă după ce în 2016 a suferit un accident vascular cerebral, acela fiind anul în care și-a pierdut unica fiică, Laurence-Marie.

Juliette a cântat pe scena cabaretului „Le boeuf sur le toit”, unde a interpretat texte scrise de Boris Vian, Jean-Paul Sartre sau Jacques Prevert. La scurt timp, cântăreața a reușit să câștige aprecierile publicului, fiind declarată una dintre cele mai bune voci din Franța. În 2015, Juliette a făcut un turneu, pentru a-și lua adio de la publicul său.

Juliette Gréco a murit

Juliette Gréco s-a născut la Montpellier, pe 7 februarie în anul 1927. Aceasta a făcut școala într-o instituție severă religioasă, iar în 1933 s-a mutat la Paris, unde s-a dedicat dansului, după care a intrat la Opera din Paris. În același timp, mama sa a devenit membru actic al Rezistentei, fiind arestată ulterior de Gestapo. Astfel, mama și sora artistei au fost deportate, dar Julietta a scăpat.

După terminarea războiului, Juliette s-a lansat în muzică, unde a impus un stil intens, și în același timp senzual. În 1951, a înregistrat primul albul, cu titul „Je suis comme je suis”, semnat de Jaques Prevert şi Joseph Kosma, iar înainte de urca pe scenele franceze, a mers în Brazilia și SUA, unde a înregistrat un mare succes.

A reușit să se facă cunoscută în alte domenii, precum teatrul și cinematografia, jucând alături de Henry King, John Huston și Orson Welles. Aceasta a fost căsătorită cu actorul Philippe Lemaire, cu care a avut o fiică, după care s-a măritat cu Michel Piccoli, iar din 1988, cu pianistul Gerard Jouannest.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: