Redactia.ro
Home » Știri » Jumătate de țară, vizată de coduri de caniculă. În ce zone o să fie extrem de cald

Jumătate de țară, vizată de coduri de caniculă. În ce zone o să fie extrem de cald

GALERIE FOTO (3)Jumătate de țară, vizată de coduri de caniculă. În ce zone o să fie extrem de cald

Administrația Națională de Meteorologie a emis trei avertizări meteo Cod portocaliu și Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Iată în ce zone din România o să fie extrem de cald și în ce interval de timp.

Meteorologii au emis trei avertizări Cod portocaliu și Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în jumătate de țară

Meteorologii nu ne „răcoresc” deloc cu vești bune. Administrația Națională de Meteorologie a emis trei atenționări meteo Cod portocaliu și Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Mai exact, vorbim de temperaturi care pot ajunge și la 40 de grade Celsius, așa că trebuie să fiți prudenți și foarte atenți cu ieșirile în aer liber și să evitați pe cât puteți expunerea la soare.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iulie

Pe 21 iulie o să avem parte de caniculă și disconfort termic ridicat. Concret, o să fie Cod galben în Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, conform Meteo România.

Jumătate de țară, vizată de coduri de caniculă. În ce zone o să fie extrem de cald
Sursa foto: meteoromania.ro

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22, 23 și 24  iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Pe 22, 23 și 24 iulie, o să fie la fel de rău. În intervalul 22, 23 și 24  iulie, ANM a emis o avertizare meteorologică de Cod galben. În aceste zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade, conform sursei menționate.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 22 și 23 iulie

Totodată, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie), în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, conform Meteo România.

Avertizare meteo de vreme severă de la ANM
Sursa foto: meteoromania.ro
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: