Redactia.ro
Home » Știri » Jurnaliștii Pro TV, jefuiți în Germania, la Euro 2024. Pagubă de mii de euro

Jurnaliștii Pro TV, jefuiți în Germania, la Euro 2024. Pagubă de mii de euro

Oamenii Pro TV, jefuiți în Germania

Campionatul European de fotbal din Germania, un eveniment de mare amploare și entuziasm, nu a fost o ocazie de sărbătoare pentru toată lumea. Echipajele de jurnaliști ale Pro TV, televiziunea care transmite toate meciurile EURO 2024 în România, au fost victimele unui furt în timpul șederii lor în Germania.

Reporterii Pro TV, jefuiți în Germania

Pro TV, cu sediul în Pache Protopopescu, a trimis mai multe echipe de jurnaliști pentru a acoperi evenimentul în Germania. Cu toate acestea, joi, 20 iunie, aceștia au trăit un moment șocant. În timp ce se aflau pe teren, pregătind diverse materiale jurnalistice, reporterii și cameramanii au fost prădați de hoți. Geanta conținând obiectivele pentru camerele de luat vederi a fost furată.

Incidentul a fost dezvăluit chiar de unul dintre operatori, Radu Bunescu, un profesionist cu vechime la Pro TV, în direct, în cadrul studioului EURO Pro TV, după meciul dintre Spania și Italia, încheiat cu scorul de 1-0. Radu Bunescu a relatat cu amărăciune experiența trăită și a explicat că a fost prădat de hoți în Germania.

Reclamație la Poliție

Imediat după incident, echipa Pro TV a mers la poliția germană pentru a raporta furtul. În cadrul unei intervenții în direct la TV, Radu Bunescu a făcut un apel pentru recuperarea obiectivelor dispărute, sperând că cineva poate avea informații utile pentru recuperarea echipamentului. Potrivit informațiilor obținute de fanatik, paguba este semnificativă, estimată la aproximativ 6.000 de euro.

Acest incident subliniază dificultățile și riscurile la care sunt expuși jurnaliștii pe teren, chiar și în timpul unor evenimente de amploare și importanță internațională. Pro TV continuă să transmită meciurile și să ofere acoperire detaliată a Campionatului European, în ciuda provocărilor întâmpinate de echipele sale de teren.

Au cerut ajutorul în direct la Tv

„Dacă ați văzut în unele filme că cineva schimbă o geantă cu o altă geantă, nouă nu ne-au schimbat-o. Eram lângă gara din Koln, imediat după ce am terminat de filmat materialele, într-un moment de neatenție am rămas fără geanta cu obiective.

Avem doar acest obiectiv prin care ne vedeți acum. Am fost la poliție. A fost simplu. Am dat o declarație despre cum s-au întâmplat lucrurile. Au spus că au văzut pe cameră cum s-a întâmplat totul și ne-a spus să sperăm. Fac și eu un apel către cei care ne urmăresc, dacă știe cineva vreo metodă prin care le pot recupera, fac cinste”, a declarat Radu Bunescu, operator Pro TV aflat în Germania.

PRO TV este singurul post TV care transmite în exclusivitate în România meciurile de la Euro 2024. Și Campionatul European de Fotbal din 2028 va fi transmis tot de postul din Pache Protopopescu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: