Redactia.ro
Home » Monden » Kate Middleton nu va fi niciodată Regină. Care e diferența dintre ea și Regina Elisabeta a II-a?

Kate Middleton nu va fi niciodată Regină. Care e diferența dintre ea și Regina Elisabeta a II-a?

Kate Middleton nu va fi niciodată Regină. Care e diferența dintre ea și Regina Elisabeta a II-a

Kate Middleton a fost bine primită în sânul familiei regale de îndată ce relația ei cu Prințul William a devenit mai serioasă. În timp, după ce a devenit Ducesă de Cambridge, și a „furnizat” Casei Regale Britanice nu mai puțin de trei moștenitori, Kate și-a câștigat respectul și iubirea reginei. De altfel, mulți visează la ziua în care chiar ea o să fie regină, numai că… asta nu se va întâmpla niciodată.

De ce nu va Kate Middleton niciodată regină

Deși William va succede, după tatăl său, la tronul britanic, partenera lui de viață nu va purta niciodată titlul de regină a Marii Britanii. Iar explicația este destul de simplă. Totul are de-a face cu rădăcinile lui Kate Middleton.

Aceasta s-a născut într-o familie „de rând” a Marii Britanii, nicidecum vreuna nobiliară, așa cum a fost în cazul reginei Elisabeta, care a primit la naștere titlul de prințesă și care a moștenit tronul din partea tatălui său. Kate a primit un titlul regal în urma căsătoriei cu Prințul William, care a primit un ducat în ziua nunții.

Care e diferența dintre Kate și Regina Elisabeta

După ce Prințul William va ajunge la tronul britanic, Kate va primi titlul de „regină-consort”, care e mai degrabă o denumire onorifică, neavând atribuții regale.

Excepție de la această regulă au făcut, însă, titlurile purtate de soții reginelor. Ei nu au putut primi titlul decât de „Prinț Consort”, așa cum a fost în cazul soțului Reginei Elisabeta ori soțului Reginei Victoria.

Mai este un amănunt interesant legat de titulatura purtată de Kate Middleton. Aceasta apare în documentele oficiale drept „Prințesă a Regatului Unit”, însă nu are voie să folosească această titulatură, ci doar cea de Ducesă de Cambridge.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro