Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO O tânără înoată fără teamă printre rechini de aproape un deceniu: „Rechinii sunt timizi și se feresc de oameni”

VIDEO O tânără înoată fără teamă printre rechini de aproape un deceniu: „Rechinii sunt timizi și se feresc de oameni”

Kayleigh Nicole Grant, în vârstă de 34 de ani, este scafandru profesionist în Hawaii și dorește ca mai mulți oameni să ia în considerare posibilitatea de a înota cu rechinii. Aceasta spune că ideea că aceștia sunt însetați de sânge și agresivi nu este adevărată.

Rechinii sunt timizi și se feresc de oameni

Un biolog marin care înoată cu uriașii rechini albi spune că ideologia că aceștia sunt însetați de sânge și agresivi nu este nimic mai mult decât un mit.

Kayleigh Nicole Grant este scafandru profesionist de rechini și spune că aceștia sunt de fapt timizi și se feresc de oameni.

Tânăra în vârstă de 34 de ani, care locuiește în Hawaii de 10 ani, a declarat că aceste creaturi magnifice sunt de obicei inofensive și că cheia pentru a fi în siguranță este citirea limbajului corpului lor.

Videoclipurile subacvatice de pe Instagramul personal ne arată cât de aproape ajunge Kayleigh de rechini. Într-una dintre fotografii, ea este aproape de rechini mari albi și rechini tigru, în timp ce aceștia dansează în jurul ei în apă.

 

Scafandrul Kayleigh, prietenoasă cu rechinii

Împărtășind sfaturi despre cum să te scufunzi în siguranță cu animalele, Kayleigh a spus că este important contactul vizual, precum și limbajul corpului și comportamentul în apă.

Scafandrul speră să împărtășească fotografiile sale uimitoare pentru a schimba percepția oamenilor despre rechini, deoarece spune că atacurile asupra oamenilor sunt foarte rare.

Kayleigh a declarat pentru The Sun:

„Nu există nimic asemănător cu împărțirea spațiului și coexistența cu un prădător apex care ar putea să-ți facă rău, dar alege să nu o facă”.

Dar ea adaugă că trebuie să ne amintim că ei „nu sunt cățeluși”.Kayleigh spune că își propune să le arate frumusețea.

„Chiar și cu experiența pe care o am, dacă văd că comportamentul lor devine agitat și mai hotărât, voi părăsi apa”, a explicat ea.

Kayleigh speră că mai mulți oameni vor lua în considerare posibilitatea de a înota cu rechinii în viitor, iar ea și-a făcut o misiune de viață din protejarea acestora încă de când a început să înoate cu ei, în urmă cu nouă ani.

„Este mai probabil ca o persoană să fie lovită de fulger decât atacată de un rechin”

Ea a descris ca fiind „emoționant” și „captivant” să fie în prezența rechinilor și spune că nu a simțit niciodată că a fost aproape de a fi atacată sau că a avut parte de o „întâlnire la limită”.

„Încercați să nu stropiți și să nu atrageți atenția asupra voastră, rămâneți calmi este foarte important.” Kayleigh adaugă că, dacă aveți ceva de pus între dumneavoastră și animal, este util.

Scafandrul a continuat, explicând că „este mai probabil ca o persoană să fie lovită de fulger decât atacată de un rechin.

Având în vedere cât de mulți oameni se află în mare în fiecare zi, atacurile de rechin sunt atât de rare.

Este important de reținut că rechinii au fost aici cu milioane de ani înaintea noastră și că atunci când intrăm în casa lor ne asumăm un risc”, a adăugat ea.

„La fel cum v-ați asuma un risc dacă ați intra în bârlogul unui urs, este important ca oamenii să-și amintească acest lucru. Dar acest lucru nu ar trebui să-i sperie sau să-i descurajeze pe oameni”, a continuat Kayleigh.

Oamenii ucid 100 de milioane de rechini pe an

Aproximativ 100 de milioane de rechini sunt uciși în fiecare an din cauza comerțului cu aripioare de rechin, împotriva căruia luptă Kayleigh. Supa de aripioare de rechin este adesea consumată ca un simbol al statutului în China, Taiwan și Asia de Sud-Est.

Iar Kayleigh a subliniat că, în timp ce aproximativ șase-opt oameni sunt uciși în fiecare an de rechini, oamenii ucid 100 de milioane de rechini pe an.

Ea crede că oamenii au responsabilitatea de a proteja rechinii și reputația lor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: