Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis a anunțat că, de luni, majoritatea copiiilor merg fizic la școală: ,,Pregătiți copiii pentru școală”

Klaus Iohannis a anunțat că, de luni, majoritatea copiiilor merg fizic la școală: ,,Pregătiți copiii pentru școală”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în unanimitate, s-a decis ca începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor vor merge la școală. Însă, situația va fi diferită în funcție de situația epidmeiologică din fiecare localitate. 

 

,,Pregătiți copiii pentru școală”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urma ședinței cu ministrul Sănătății și cel al Educației, că începând din 8 februarie se vor redeschide școlile. Însă, întoarcerea copiiilor la școală se va face în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate.

Mai mult, în afară de localitățile aflate în carantină, toți copiii de la grădiniță și cei din clasele I-IV vor merge la școală, indiferent de rata de incidență.

În unanimitate am decis următoarele lucruri: începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală.  Evident, trebuie să ținem cont de situația din fiecare localitate.”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat faptul că decizia a fost luată și în funcție de situația din alte țări.

,,Am început cu o analiză a contextului pandemic și pot să vă spun că nu am scăpat de pandemie. E nevoie să fim responsabili, să respectăm măsurile care sunt în vigoare, dar putem să constantăm că incidența bolii s-a redus un pic. Avem mai puține persoane la ATI și persoane care se internează zilnic. Cum spun experții, trendul este descendent.

Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. În majoritea statelor sunt deschise sau vor fi deschise. Doar în 3 state nu se deschid școlile”, a mai spus șeful statului.

Care sunt scenariile în  care vor fi deschise școlile începând de luni

Șeful statului a anunțat care sunt scenariile în care se vor desfășura cursurile.

,,În localitățile în care sunt puține cazuri, în scenraiul verde toți copiii la școală și la grădiniță. În scenariul galben, copiii merg la grădiniță, ciclul primar merge la școală și copiii de clasele a VIII-a și a XII-a. În scenariul roșu, merg la școală doar cei mici( până în clasa a IV-a). Mai pe scurt, grădinițele și clasele I-IV merg la școală”, a transmis Klaus Iohannis, după ședința cu ministrul Educației și ministrul Sănătății.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: