Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a promulgat legea: Alocațiile copiilor cresc din 2024

Klaus Iohannis a promulgat legea: Alocațiile copiilor cresc din 2024

Klaus Iohannis a promulgat legea: Alocațiile copiilor cresc din 2024

Klaus Iohannis a promulgat legea! Alocațiile copiilor cresc din 2024! Iată detaliile!

Klaus Iohannis a promulgat legea

În contextul creșterii costurilor de trai, președintele Klaus Iohannis a semnat recent legea care prevede creșterea alocațiilor pentru copii începând cu anul 2024. Actul normativ, aprobat de guvern și promulgat personal de către șeful statului, vine ca răspuns la necesitatea de a ține pasul cu inflația și de a asigura o susținere financiară corespunzătoare pentru familiile cu copii.

Alocațiile copiilor cresc din 2024.

Potrivit noilor prevederi, alocația de stat pentru copii va fi indexată anual cu rata medie a inflației. Această măsură este menită să compenseze impactul scumpirii alimentelor și serviciilor, asigurând că familiile cu copii beneficiază de o alocație adecvată, ajustată la realitățile economice în schimbare.

De la începutul anului trecut, alocația pentru copiii de până la doi ani a fost stabilită la 600 de lei, în timp ce cei cu vârsta între 2 și 18 ani primeau 243 de lei lunar. În cazul minorilor cu handicap, alocația de stat pentru copii a fost de 600 de lei. Aceste sume au fost menite să ofere un suport financiar familiilor pentru cheltuielile legate de îngrijirea și creșterea copiilor.

De asemenea, alocația de stat este acordată și tinerilor de peste 18 ani care sunt elevi de liceu sau școală profesională, până la terminarea studiilor. Mai mult, aceasta este disponibilă și pentru cei cu handicap care urmează cursurile unei instituții de învățământ preuniversitar, dar nu mai târziu de vârsta de 26 de ani.

O altă modificare importantă introdusă prin această lege este indexarea anuală automată a alocației de stat pentru copii cu rata medie a inflației, începând cu drepturile lunii ianuarie 2023. Astfel, cuantumul alocației va crește din oficiu în fiecare an, asigurându-se că aceasta menține puterea de cumpărare și acoperă costurile tot mai ridicate ale traiului.

În conformitate cu noile reglementări, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copiilor cu handicap. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii elevi, alocația este de 243 de lei. În cazul copiilor cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, alocația este de 600 de lei.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 00:00

b) 243 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3);

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”, relatează Antena 3 CNN. 

Această măsură reprezintă un pas semnificativ în asigurarea bunăstării copiilor și susținerea familiilor.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: