Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a vorbit despre revenirea pe băncile școlilor. Cum se va putea face acest lucru

Klaus Iohannis a vorbit despre revenirea pe băncile școlilor. Cum se va putea face acest lucru

Klaus Iohannis anunță noile restricții.

Klaus Iohannis a fost prezent la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021 și a vorbit despre situația epidemilogică, mai ales cea din școli. Acesta a făcut declarații ample legate de revenirea elevilor în școli.

Ce spune Klaus Iohannis despre revenirea în școli

Klaus Iohannis a făcut declarații la ultimul eveniment la care a participat. Președintele României a spus că revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, este esenţială şi depinde de respectarea normelor sanitare şi de vaccinarea anti-COVID. Acesta a transmis că o persoană care conduce o școală este un om care are o responsabilitate și o provocare. Klaus Iohannis s-a asociat cu directorii de școli, el fiind profesor de asemenea. Președintele a adăugat că profesorii trebuie să fie o sursă de inspirație față de elevi.

Revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, a fost şi este esenţială, dar ea depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi .Să conduci o unitate de învăţământ şi să predai reprezintă o provocare ce necesită un nivel ridicat de înţelegere şi de răbdare, asumare, deschidere faţă de cunoaştere şi un set temeinic de valori.

Un director bun are o abordare centrată pe oameni, responsabilitate faţă de elevi şi faţă de comunitate, integritate în luarea deciziilor şi obiectivitate, are un comportament moral, punând accentul pe onestitate, echitate şi respect, se informează din surse sigure şi combate dezinformarea în comunitatea educaţională pe care o coordonează.

Doamnelor şi domnilor directori, înainte de toate, suntem cu toţii cadre didactice. Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-şi dezvolte abilităţile şi să devină performant reprezintă esenţa acestei profesii de care sunt încă puternic ataşat şi care este foarte importantă pentru viitorul societăţii noastre”, a spus Președintele României.

Președintele României își dorește ca elevii să fie responsabili

Klaus Iohannis a spus că este convins că această perioadă a fost una grea mai ales pentru elevi, dar îi sfătuiește să respecte cu sfințenie măsurile sanitare și să se vaccineze pentru ca revenirea în școli să fie una cât mai rapidă.

Pentru elevi, această perioadă a fost una grea, în care au trăit experienţe diferite, în funcţie de posibilităţile tehnice, de implicarea şi de flexibilitatea cadrelor didactice, de susţinerea şi de resursele părinţilor. Nici pentru cadrele didactice nu a fost o perioadă uşoară. Dascăli cu vocaţie din întreaga ţară au pregătit lecţii şi au derulat orele online cu elevii lor.

Mulţi dintre ei nu s-au limitat la a trimite fişe sau teme electronic, ci şi-au ţinut orele live, pe diverse platforme, au inovat prin forme alternative pentru a menţine vie interacţiunea cu elevii lor. Iar toate aceste eforturi se văd şi merită apreciate. Revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, a fost şi este esenţială. Dar ea depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi – respectarea normelor sanitare şi vaccinarea sunt vitale!”, a mai transmis Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: