Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis anunț important pentru cetățenii români

Klaus Iohannis anunț important pentru cetățenii români

Klaus Iohannis anunț important pentru cetățenii români

Klaus Iohannis anunț important pentru cetățenii români. Președintele României a organizat o conferință de presă luni seara, pentru a precizas măsurile luate împotriva coronavirusului, după ce a discutat prin video-conferință cu liderii europeni.

Klaus Iohannis anunț important pentru cetățenii români

Marți seara, Klaus Iohannis le-a transmis tuturor românilor un mesaj important în legătură cu măsurile luate împotriva coronavirusului.

Trebuie să fim realiști, riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului presupune un efort coordonat. Europa este în stare de mobilizare. În această seară am vorbit cu toți liderii statelor UE despre evoluția situației în țările noastre”, a spus Klaus Iohannis.

Protejarea cetățenilor este prioritatea zero. Cu toții suntem de acord că este absolut necesar să ne coordonăm eforturile. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză”, a mai declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a avut o video-conferință cu liderii europeni

Șeful statului a avut o discuție prin video conferință cu liderii europeni pentru lua măsuri împotriva noului virus.

Numai împreună vom reuși să prevenim efectele grave asupra economiei europene. În acest sens am convocat deja pentru mâine, la ora 11:00, o discuție cu premierul și ministrul Finanțelor”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a precizat că nu este îngrijorat pentru că sunt 29 de cazuri de coronavirus în România, pentru că în alte țări situația este mult mai gravă.

Deși s-au confirmat 29 de cazuri, ele sunt foarte puține comparativ cu alte state. Nu avem răspândire comunitară a virusului. Este esnția să facem tot ce este posibil pentru a preveni un scenariu pentru a nu avea răspândire necontrolată a infecției”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului cere cooperarea tuturor cetățenilor pentru a combate această situație. „Fac apel la responsabilitatea fiecăruia. respecați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă și protejați-i și pe cei apropiați dumneavoastră”, a mai spus șeful statului.

La final, Iohannis i-a sfătuit pe români să evite deplasările. „Fac un apel ca românii să renunțe la deplasări dacă nu sunt obligatorii. Paza bună trece primejdia rea – sunt cuvinte după care trebuie să ne ghidăm comportamentul”, a încheiat șeful statului conferința de la palatul Cotroceni.

Mesajul transmis de Ministrul Muncii tuturor românilor

Violeta Alexandru a postat în urmă cu puțin timp un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook pentru toți românii. Ministrul Muncii a venit cu propunerea ca învățătorii să facă voluntariat pentru a-i ajuta pe elevii care au cea mai mare nevoie de ei.

Avem 150.000 de cadre didactice. O parte din acestea pot să se alăture unui efort voluntar de a ajuta familiile monoparentale să treacă prin această criză. Cele mai multe din cazurile de familii monoparentale sunt conduse de femei (circa 95%).

Majoritatea cadrelor didactice sunt femei. Multe mame. Fac un apel să se uite la familiile copiilor din clasele unde predau sau la care sunt diriginți. Căutați acea familie care are cea mai mare nevoie de ajutor! Dați un telefon către acea mamă. Întrebați dacă are nevoie de ajutor. Întrebați cum puteți ajuta. Orice sprijin va fi foarte apreciat.

Situația de criză este încă la început. Există, din păcate, posibilitatea să trecem prin momente mai grele în următoarele săptămâni. Avem două scenarii. Fie ne certăm și dăm vina unii pe alții, fie ne ajutăm și scoatem ceea ce este mai bun în noi ca să trecem ÎMPREUNĂ peste această situație„, a spus ministrul Muncii.

De asemenea, aceasta a precizat că în această situație este cel mai bine ca românii să fie uniți și solidari.

Fac acest apel și pentru că văd deja reacții din zona angajaților din sectorul public de a nu mai lucra cu publicul de teama îmbolnăvirii. Vreau să le reamintesc acestora că cetățenii au, în această perioadă, cea mai mare nevoie de ajutor din partea Statului. Ar fi rușinos să vedem un angajat de la un mic magazin de cartier venind la muncă ca să ofere oamenilor un flux de bunuri necesare pentru viața de zi cu zi iar un funcționar de la fisc sau de la pensii să dea bir cu fugiții în fața greului„.

Mesajul emoționant transmis de China pentru italieni

Violeta Alexandru a ținut să menționeze în mesajul său că o comapnie chineză a trimis Italiei, în semn de solidaritate paleți întregi de măști de unică folosință, iar lipite de ele era un mesaj emoționant.

Siamo onde dello stesso mare
Foglie dello stesso albero
Fiori dello stesso giardino

Suntem valurile aceleiași mări
Frunzele aceluiași copac
Florile aceleiași grădini.

Cred, cu tărie, că doar împreună, în solidaritate, vom trece peste această criză.

VA fi bine! Vă mulțumesc„, a finalizat Violeta Alexandru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: