Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis confirmă înghețarea salariilor demnitarilor. Chiar și leafa sa!

Klaus Iohannis confirmă înghețarea salariilor demnitarilor. Chiar și leafa sa!

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că i-a încurajat pe premierul Ludovic Orban și pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la discuțiile avute la Palatul Cotroceni, să treacă la înghețarea salariilor demnitarilor în 2020.

„Da, mi se pare un lucru potrivit. Daca vrem sa fim politicieni responsabili, trebuie noi care stam in varful piramidei sa dam semnalul ca intelegem ca nu toata lumea poate sa beneficieze de cresteri salariale si e un moment potrivit ca o crestere salariala trebuie sa fie si o oportuna. I-am incurajat sa mearga mai departe cu aceasta masura”, a zis Iohannis.

La rândul său ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a precizat că e de acord cu măsurile avute în vedere pentru redresarea situaţiei, inclusiv cu îngheţarea salariilor demnitarilor, pe care o „acceptăm toţi”.

Primele neînțelegeri între președintele Iohannis și Ludovic Orban

Întrebat dacă i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis şi măsura îngheţării indemnizaţiei sale, şeful de la Finanţe a precizat: „Am discutat despre toate măsurile, iar aceasta era inclusă. Este o măsură pe care şi-o asumă Guvernul şi mergem mai departe”, potrivit stiripesurse.ro.

În conferința de luni, jurnaliştii au insistat să afle dacă Iohannis acceptă să-i fie îngheţat salariul, iar ministrul a răspuns afirmativ: „Acceptăm toţi”. „Toată filosofia bugetului este construită pe eliminarea risipei şi de alocare a banului public cu prioritate către sectoarele care creează valoare adăugată. (…) Nu reducem cheltuielile, doar că nu va mai fi acel dezmăţ”, a adăugat Cîţu.

Ministrul a menţionat şi faptul că Ministerul Muncii lucrează la elaborarea unui act normativ privind interzicerea acumulării pensiei cu salariul, însă nu a dat detalii.

El a mai spus că proiectul de buget pentru anul viitor va fi gata în perioada 15-20 decembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: