Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, declarații despre noile măsuri de relaxare. Starea de alertă se prelungește

Klaus Iohannis, declarații despre noile măsuri de relaxare. Starea de alertă se prelungește

GALERIE FOTO (2) IOhannis

Președintele României a anunțat într-o declarație de presă la Cotroceni noile măsuri de relaxare și cum se va schimba situația după 15 iunie. Iohannis a avut o ședință cu membrii Guvernului Orban unde s-a discutat strategia după expirarea stării de alertă, pe 15 iunie.

Klaus Iohannis, noi declarații despre măsurile de relaxare

Președintele României a anunțat într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, că stare de alertă se prelungește și după 15 iunie,dar după această dată se vor relaxa unele măsuri.

Așadar, după 15 iunie se vor redeschide mall-urile, dar fără restaurante sau locuri de joacă.  Totodată, vor fi permise evenimentele private cu un număr de 20 de persoane în interior, iar 50 în exterior. De asemenea, se vor redeschise sălile de fittness cu norma de distanțare socială.

Șeful statului a declarat că se vor redeschide after-school-urile, grădinițele și creșele.

„Aş începe cu partea pozitivă. Având în vedere că numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificat, dar nci nu a crescut, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a conchis că România trebuie să rămână precaută chiar dacă bilanțul îmbolnăvirilor se află în scădere, acesta precizând că măsurile de precauție precum distanțarea, purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și evitarea aglomerației rămân valabile4.

Iohannis, mesaj pentru parlamentari

În același timp, președintele României, Klaus Iohannis le-a transmis parlamentarilor un mesaj.

„Mă adresez Parlamentului, care trebuie sa ia in dezbatere prelungirea starii de alerta. Stimați parlamentari, fiți responsabili. Dacă sprijiniți Guvernul, putem să controlăm eficient răspândirea epidemiei. Guvernul a luat cele mai bune măsuri”, a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a participat, la Palatul Cotroceni, la o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, informează Administrația Prezidențială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: