Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, mesaj pentru Guvern: „Miniștrii au misiunea să rezolve crize, ci nu să provoace crize”

Klaus Iohannis, mesaj pentru Guvern: „Miniștrii au misiunea să rezolve crize, ci nu să provoace crize”

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, mesaj pentru Guvern. Șeful statului a susținut o declarație de presă după jurământul depus de Ioana Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății. Iohannis este de părere că miniștrii trebuie să se intereseze mai mult de situațiile actuale și să vină cu soluții, în loc să se certe.

Klaus Iohannis, mesaj pentru Guvern: „Miniștrii au misiunea să rezolve crize, ci nu să provoace crize”

Klaus Iohannis, mesaj pentru Guvern. După jurământul depus de noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă. Șeful statului a subliniat faptul că nu este momentul acum pentru intensificarea conflictelor sau a orgoliilor politice, și că românii își doresc ca politicienii care se implică și nu caută scuze.

Mai mult, șeful statului le-a cerut guvernanților să se abțină de la conflicte și să aibă mai multe resposanbiliti, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare, Iohannis a mai declarat că Ministerul Sănătății are un rol fundamental și este foarte important ca ministrul să comunice constant și să acționeze eficient. „Acum nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice, de nicio parte. Votul primit de la cetățeni cu doar câteva luni în urmă ne obligă pe toți să acționăm matur și responsabil. Așadar, le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, Iohannis a declarat că cele mai importante lucru în momentul de față sunt reformarea statului, întărirea sistemelor de sănătate și educație, repornirea economiei și investiții în proiecte publice majore. „Suntem și noi tot mai aproape de acel moment în care vom putea să revenim la normalitate, să organizăm concerte, spectacole, să redeschidem industria ospitalității, iar românii să aibă o vară liniștită, să poată merge în siguranță în concediu în țară sau în străinătate. Singura condiție este continuarea vaccinării la cote ridicate.Asta vă îndemn, dragi români, folosiți toate facilitățile, fie prin platforma de vaccinare, fie prin centrele mobile ori cele care vor fi organizate de companii, vaccinați-vă! Haideți să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a avea o vară cu cât mai puține restricții, în care să putem, în sfârșit, să relaxăm măsurile de până acum!„, a mai transmis Iohannis.

Iohannis despre incendiul din spitalul Slatina

Miercuri s-a produs un nou incendiu în România. Este vorba despre secția de psihiatrie a spitalului Slatina, unde erau internați 37 de pacienți. Klaus Iohannis a vorbit despre acest eveniment, menționând că este nevoie de reformă în domeniul Sănătății, iar spitalele trebuie să fie mai performante și mult mai sigure. ”Semnalul de alarmă este clar. Deci, situaţia definitivă va fi prezentată de cei care sunt acolo. Dar, deocamdată, din fericire, nu este aşa de grav cum ar fi putut să pară chiar la început. Însă semnalul de alarmă este clar.Este nevoie de reformă, trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure.”, a declarat Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: