Redactia.ro
Home » Home » Klaus Iohannis, mesaj plin de emoție pentru români cu ocazia Anului Nou. „Vă mulțumesc pentru sacrificiile făcute…”

Klaus Iohannis, mesaj plin de emoție pentru români cu ocazia Anului Nou. „Vă mulțumesc pentru sacrificiile făcute…”

GALERIE FOTO (2)

În ultima zi din 2021, Klaus Iohannis a transmis un mesaj important românilor de pretutindeni. Șeful de stat și-a arătat recunoștința pentru eforturile și sacrificiile făcute de populație în contextul epidemiologic actual, dar și pentru cadrele medicale, care au fost solicitate foarte mult din cauza pandemiei. 

Anul 2021 a marcat al doilea an în care întreaga lumea s-a confruntat cu pandemia de Coronavirus, un moment deosebit de dificil pentru fiecare dintre noi. Pe lângă faptul că viața noastră de zi cu zi a fost îngrădită de restricții și măsuri de prevenție, mulți dintre noi și-au pierdut și persoane dragi, care au fost răpuse de infectarea cu Covid-19.

Klaus Iohannis a mulțumit românilor pentru eforturile și sacrificiile făcute și i-a îndemnat să privească cu optimism spre viitor. Gândurile sale s-au îndreptat în acest final de an și spre angajații sistemului medical, fără de care mii de vieți nu ar fi putut salvate. Munca lor din prima linie împotriva luptei cu Covid-19 este una extrem de importantă și riscantă, iar ei merită toată recunoștința și admirația noastră.

Șeful de stat își dorește ca anul 2022 să fie unul prosper, în care lecțiile care au venit odată cu pandemia să ne ajute să realizăm lucruri mărețe. Anul ce tocmai se încheie a fost unul dureros, dificil, însă nu ar trebui să ne pierdem speranța că viața își va relua cursul normal.

Klaus Iohannis, mesaj plin de emoție pentru români cu ocazia Anului Nou

“Dragi români,

Lăsăm în urmă un an cu multe încercări, cu suișuri și coborâșuri, cu speranță și deznădejde.

2021 a fost un an dureros pentru țara noastră, prea mulți români pierzând lupta cu virusul în valurile succesive ale pandemiei. În aceste momente, vă îndemn să ne îndreptăm gândurile și către familiile îndurerate de dispariția cuiva drag.

Îmi exprim întreaga recunoștință față de medicii, asistenții medicali, paramedicii, ambulanțierii, farmaciștii, voluntarii și toți cei care s-au aflat și continuă să se afle în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Ei fac tot ce le stă în putință, ignorând riscurile și trecând peste epuizare, să salveze vieți și să aline suferința celor bolnavi.

Vă mulțumesc pentru sacrificiile făcute, pentru responsabilitatea și simțul civic deosebit de care ați dat dovadă și în acest an dificil. Tot ce am învățat despre noi înșine pe parcursul pandemiei ar trebui să ne inspire și să ne ajute să depășim mai ușor orice încercări viitoare. Noi, ca națiune, trebuie să ieșim mai puternici și mai uniți din această criză sanitară teribilă.

2022 ne bate la ușă: să îi deschidem, așadar, cu speranță, cu inima deschisă și cu încrederea că toate eforturile noastre vor însemna bucuria de a ne regăsi, cu adevărat, în normalitate.

La mulți ani, oriunde vă aflați! Vă doresc un An Nou fericit, cu sănătate și împliniri!”, a transmis șeful statului.

Etichete: